NHL: čarobni zasuk Kopitarjevih Kraljev brez pike na »i« (VIDEO)

Anže Kopitar je ob porazu Los Angelesa v podaljšku proti Nashvillu (3:4) prispeval dve podaji, skupno je pri desetih.

Objavljeno
05. november 2017 07.47
J. P.
J. P.

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so dokazali, da ni ob močni volji in želji ničesar nemogočega v ligi NHL. V sinočnjem dvoboju pred domačim avditorijem Staples Centra so namreč po dveh tretjinah proti Nashvillu izgubljali že z 0:3, nato pa v dvanajstih minutah tretjega dela unovčili popolno premoč na ledu, zrežirali zasuk, trikrat zatresli mrežo gostov in izvlekli podaljšek. Povsem do konca pa se jim vendarle ni izšlo. Ko je že dišalo po kazenskih strelih, je namreč 24-letni švedski levokrilni napadalec Viktor Arvidsson s svojim petim zadetkom ukanil Darcyja Kuemperja, ki je dobil priložnost četrtič v sezoni, in poskrbel za zmago gostov s 4:3, Kralji pa so se veselili vsaj točke.

V začetku sezone kot pravi kapetan Los Angelesa izstopa 30-letni hrušiški napadalec Anže Kopitar, ki se tokrat resda ni vpisal med strelce, je pa k preobratu veliko prispeval kot podajalec pri prvem golu novinca Alexa Iafalla in tretjem branilca Aleca Martineza ob številčni prednosti na ploskvi, vmes je mrežo Predatorjev s čudovitim zadetkom z ogromne razdalje, izza modre črte, zatresel še en branilec, Šved Christian Folin, ki se je poleti k zdajšnjemu delodajalcu preselil iz Minnesote, vpisal pa sploh prvo točko v tej sezoni. Iafallo, zanimivo, se do danes še ni vpisal med strelce v NHL.

Podobno je tudi Finec Miikka Salomäki, ki je v deseti minuti načel mrežo Kraljev, zadel prvič v sezoni, vodstvo Nashvilla je že 54 sekund pozneje podvojil P. K. Subban, v 25. minuti pa potrojil Craig Smith. Gostiteljem se ni obrestovala večja napadalna agilnost, ki jo potrjuje tudi razmerje sproženih strelov (39:31), štirikrat je poskusil tudi Kopitar, ki je sicer na ploskvi prebil kar 27 minut oziroma daleč največ med vsemi napadalci na tekmi, v tretji tretjini pa izsilil prekršek za izključitev Subbana. Izkušeni Gorenjec ima zdaj v statistiki sezone vpisanih že 17 točk za sedem zadetkov in deset podaj. Kralji so morali po drugem porazu v zadnjih treth obračunih (in četrtem v sezoni, ob desetih zmagah) vodilno mesto na razpredelnici zahodne konference spet prepustiti St. Louisu, zdaj pa jih v noči na sredo čaka gostovanje pri Račkih iz Anaheima, ki so v zadnjih treh dvobojih izgubili.

IZIDI LIGE NHL

Los Angeles Kings : Nashville Predators 3:4 - v podaljšku (Anže Kopitar 0+2 v 27 minutah)
Ottawa Senators : Vegas Golden Knights 4:5
Boston Bruins :Washington Capitals 2:3
Florida Panthers : New York Rangers 4:5 - v podaljšku
Philadelphia Flyers : Colorado Avalanche 4:5 - po kazenskih strelih
St. Louis Blues : Toronto Maple Leafs 6:4
Tampa Bay Lightning : Columbus Blue Jackets 5:4 - po kazenskih strelih
Winnipeg Jets : Montreal Canadiens 4:5 - v podaljšku
Dallas Stars : Buffalo Sabres 5:1
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 0:2
Arizona Coyotes : Carolina Hurricanes 2:1 - po kazenskih strelih
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 4:2
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:1 - po kazenskih strelih