NHL: konec zmagovitega niza Kopitarjevih Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali na gostovanju priznati premoč New Jerseyju (1:5), Hrušičan brez točk.

Objavljeno
13. december 2017 06.00
Posodobljeno
13. december 2017 06.00
HOCKEY-NHL-NJD-LAK/
J. P.
J. P.

Newark - Obe vodilni moštvi zahodne konference hokejske lige NHL sta morali sinoči na kolena. St. Louis Blues doma v derbiju z vodilno z vzhoda Tampo Bay (0:3), Los Angeles Kings pa na gostovanju pri New Jerseyju, ki je bil prepričljivo boljši s 5:1. To je bil dvanajsti poraz Kraljev v sezoni, prvi po kar osmih zaporednih zmagah in najvišji doslej - pred tem so namreč kar osemkrat izgubili z zgolj zadetkom razlike. Vseeno so na razpredelnici zadržali drugo mesto s 43 točkami oziroma dvema več od tretjeuvrščenega Winnipega.

V prvi tretjini so gostitelji pred 13.275 gledalci v dvorani Prudential Center zadeli dvakrat v razmaku dveh minut in pol, v drugi še dvakrat v manj kot minuti in pol, zmagovalec je bil torej odločen že v 38. minuti. Gostom ni pomagal niti častni gol 32-letnega centra Torreyja Mitchella, ki je zadel sploh prvič doslej v majici Los Angelesa, ki jo je oblekel šestič, pred tem je bil namreč član Montreala. Zmago New Jerseyja je enajst sekund pred koncem obračuna - celo ob igralcu manj na ploskvi - z dvanajstim golom v sezoni potrdil Brian Gibbons.

Tokrat svojega večera ni imel niti kapetan poraženega moštva Anže Kopitar. Izkušeni hrušiški napadalec ni namreč niti enkrat sprožil v okvir tekmečevih vrat, si je pa v 19 minutah na ledu prislužil izključitev že v deseti minuti, le nekaj sekund prej pa je moral po prekršku nad njim na kazensko klop tudi John Moore. New Jersey po 17. zmagi v sezoni ostaja na petem mestu razpredelnice vzhodne konference, medtem ko Kralje, ki so sinoči ustrelili zgolj šestnajstkrat, nov izziv čaka šele v noči na soboto, ko bodo gostovali pri moštvu New York Rangers.

IZIDI LIGE NHL

New Jersey Devils : Los Angeles Kings 5:1 (Anže Kopitar 0+0 v 19 minutah)
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 3:2
Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 2:7
Philadelphia Flyers : Toronto Maple Leafs 4:2
Washington Capitals : Colorado Avalanche 5:2
Minnesota Wild : Calgary Flames 2:1 - po kazenskih strelih
St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning 0:3
Chicago Blackhawks : Florida Panthers 3:2 - v podaljšku
Vegas Golden Knights : Carolina Hurricanes 2:3 - po kazenskih strelih