NHL: muke Pingvinov za sedmo zaporedno zmago (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so s 4:3 šele v podaljšku odpravili Boston, mož odločitve je bil Bryan Rust.

Objavljeno
15. december 2016 08.25
NHL/

Ljubljana - Potem ko so včeraj pokleknili na gostovanju v Buffalu (3:6), slovenski as Anže Kopitar pa je zadel prvi na tekmi, so hokejisti moštva Los Angeles Kings sinoči počivali, nov izziv pa jih čaka v noči na jutri, ko odhajajo v goste k Detroitu, ki v tej sezoni ni pretirano prepričljiv, nazadnje je vknjižil tri poraze zapovrstjo.

Je pa zato niz neporaženosti na že sedem tekem zapored raztegnil trenutno vodilni v ligi Pittsburgh, ki pa se je moral za uspeh nad Bostonom pošteno potruditi. Pred 18.415 navijači v domači dvorani PPG Paints Arena je namreč tekmečev odpor strl šele v podaljšku (4:3), mož odločitve je bil po minuti in pol dodatnega dela Bryan Rust s svojim osmim zadetkom v sezoni.

V prvih dveh tretjinah so gostje dvakrat vodili, Pingvini pa dvakrat izenačili in sredi tretje tretjine tudi prešli v vodstvo z drugim zaporednim zadetkom ob številčni premoči, med strelce se je vpisal Conor Sheary. Podaljšek je izsilil komaj 20-letni češki desnokrilni napadalec David Pastrnak, ki je z 19 goli drugi najboljši strelec sezone, zgolj za Sidneyjem Crosbyjem (21).

IZIDI LIGE NHL

Ottawa Senators : San Jose Sharks 3:4 - po kazenskih strelih
Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 4:3 - v podaljšku
Calgary Flames : Tampa Bay Lightning 3:6
Colorado Avalanche : Philadelphia Flyers 3:4