NHL: prvaki pokvarili Fleuryjevo vrnitev (VIDEO)

Vodilna zasedba zahoda, Vegas Golden Knights, je morala na kolena na gostovanju v Pittsburghu (4:5).

Objavljeno
07. februar 2018 07.03
HOCKEY-NHL-PIT-VGK/
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti vodilnega moštva zahodne konference lige NHL, Vegas Golden Knights, so morali sinoči osemnajstič v sezoni na kolena, za kar so pred 18.644 gledalci v domači PPG Paints Areni poskrbeli branilci šampionske lovorike, Pingvini iz Pittsburgha, ki so vendarle ujeli pravo formo in s trideseto zmago v sezoni, peto v zadnjih šestih dvobojih, napredovali na peto mesto razpredelnice vzhoda. Gostitelji so bili v obračunu zasukov malenkostno boljši s 5:4.

Gostje so še ob polovici dvoboja vodili z 2:0, nakar so prvaki zadnjih dveh sezon premaknili v višjo prestavo in med 32. in 47. minuto kar petkrat spravili na kolena svojega dolgoletnega soigralca Marc-Andreja Fleuryja, ki je bil Pittsburghu zvest kar desetletje in pol. Vegas se je kljub zaostanku treh golov v zadnjem delu skušal vrniti v igro, se tekmecu znova povsem prilepil za ovratnik, podaljška pa ni zmogel več izsiliti. Da je zmaga Pingvinov zaslužena, potrjuje tudi podatek o razmerju sproženih strelov - kar 38:25 v njihovo korist.

Kljub kar devetim doseženim zadetkom se ni nobeden od igralcev med strelce vpisal več kot enkrat, le prvi gol pa je padel ob številčni premoči na ledu. »To je bila tekma, kakršno so vsi pričakovali. Čustvena, gledljiva tekma. Nasproti nam je stala zares kakovostna ekipa, proti kateri je težko igrati. Vložiti smo morali vse, da smo iztržili ti dve točki,« je strnil vtise vratar zmagovalnega moštva Matt Murray. Zvezdnik Sidney Crosby, ki je doslej v NHL zadel že 399 golov, se še devetič zapovrstjo ni vpisal med strelce, je pa prispeval dve podaji.

IZIDI LIGE NHL

Buffalo Sabres : Anaheim Ducks 3:4 - v podaljšku
Carolina Hurricanes : Philadelphia Flyers 1:2 - v podaljšku
Columbus Blue Jackets : Washington Capitals 2:3
Pittsburgh Penguins : Vegas Golden Knights 5:4
Detroit Red Wings : Boston Bruins 2:3
Florida Panthers : Vancouver Canucks 3:1
Ottawa Senators : New Jersey Devils 5:3
St. Louis Blues : Minnesota Wild 2:6
Winnipeg Jets : Arizona Coyotes 4:3
Chicago Blackhawks : Calgary Flames 2:3
Colorado Avalanche : San Jose Sharks 3:1