Prvi hokejski derbi sredi oktobra

Znan je razpored nove sezone hokejske lige AHL, v kateri bosta slovenske barve zastopala SIJ Acroni Jesenice in Olimpija.

Objavljeno
11. julij 2017 08.37
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sedemnajst moštev, tri sodelujoče države, eno tekmovanje. Alpska hokejska liga (AHL) vstopa v svojo drugo sezono, ki se bo začela 9. septembra, v njej pa bosta slovenske barve zastopali dve zasedbi. Enako kot doslej državni prvak SIJ Acroni Jesenice, medtem ko bo Olimpija - ko bo formalno dorekla svojo udeležbo - novinka, potem ko je doslej nastopala stopničko višje, v razširjenem avstrijskem prvenstvu (EBEL). Zraven bo tudi še osem italijanskih in sedem avstrijskih ekip.

Tako Ljubljančane, če se bodo seveda odločili za sodelovanje, že v uvodnem kolu 13. septembra pod Rožnikom čaka eden najtežjih možnih zalogaj, branilec lovorike iz minule sezone Rittner, tudi Jeseničani bodo sprva igrali pred domačimi navijači, v Podmežakli bo gostovala zasedba Asiaga. Na prvi večni derbi bo treba počakati debel mesec, 14. oktobra bodo gostitelji Jeseničani. Rednega dela tekmovanja bo konec v začetku marca, osmerica najboljših zasedb pa se bo nato merila še v izločilnih bojih.