Sabahudin Kovačevič se seli na Slovaško

Dolgoletni steber obrambe slovenske hokejske reprezentance je zvestobo obljubil ekstraligaškemu moštvu Nove Zamky.

Objavljeno
18. avgust 2017 09.03
J. P.
J. P.

Ljubljana - Dolgoletni steber obrambe slovenske hokejske reprezentance, 31-letni Sabahudin Kovačevič, si je poiskal novega delodajalca v tujini. Potem ko si je v minuli sezoni kruh služil pri beloruski Junosti iz Minska, se po štirih letih vrača na Slovaško, kjer je nazadnje branil barve SKP Poprada, zdaj pa je zvestobo obljubil tamkajšnjemu ekstraligaškemu kolektivu Nove Zamky.

Otrok Jesenic se je na tuje prvič podal v sezoni 2010/11, ko je oblekel dres italijanskega Asiaga in bil posojen v Alleghe. Sezono pozneje se je preselil na Dansko k moštvu Herning Blue Fox, po epizodi pri Popradu pa ga je pot vodila v ligo VHL, v kateri je bil član Sarjanke Karagande in Kubana Krasnodarja. Bliže domovini se je vrnil v zaključku sezone 2014/15, ko se je za sodelovanje dogovoril z ekipo lige EBEL Graz 99ers.

Ko je že igral na Slovaškem, je za Poprad v 103 dvobojih prispeval 39 točk za enajst golov in 28 asistenc. V majici z državnim grbom je bil nepogrešljivi člen večine uspehov zadnjega obdobja, saj je nastopal na olimpijskih igrah in kvalifikacijah zanje ter številnih svetovnih prvenstvih. Njegov novi delodajalec se je sicer pred dnevi razšel z madžarskim branilcem Attilo Orbanom in finskim napadalcem Ossijem Saarinenom.