Kolesarke BTC-ja v spremenjeni postavi začenjajo sezono, Bujakova ostaja v Ljubljani

Predstavila se je ženska kolesarska ekipe BTC City Ljubljana, ki bo na dirki Strade Bianche začela letošnjo sezono. 

Objavljeno
01. marec 2017 19.19
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Predstavila se je slovenska profesionalna ženska ekipa BTC City Ljubljana, ki tudi v letošnji sezoni cilja visoko. Zaseba Gorazda Penka bo kar precej premešana, od 13 kolesark bo kar šest novink, so pa v Ljubljani uspeli zadržati glavno orožje - Poljakinjo Eugenio Bujak. 

BTC City Ljubljana je sezono 2016 na lestvici Mednarodne kolesarske zveze končala na visokem 13. mestu, letošnjo pa začenja s 15. mesta, saj je četverica tekmovalk - Špela Kern, Olena Pavluhina, Martina Ritter in Anna Plichta - odšla v tuje ekipe, z njimi pa so kolesarke odnesle tudi točke, ki so jih dosegle.    

V ekipi bo šest novink. Hajdi Zajc, Ula Berlan in Saša Žavbi Kunaver so tri Slovenke, ki so prestopile iz mladinskih vrst v članske. Okrepitve iz tujine so Italijanka Anna Zita Maria Stricker, Nemka Corinna Lechner in Švedinja Hanna Nilsson. Lechnerjeva je na dveh dirkah za BTC nastopila že lani.

Ekipa je največji uspeh med profesionalkami dosegla lani, ko je Eugenia Bujak dobila enodnevno dirko za točke World Toura v francoskem Plouayu. Letos bodo kolesarke ponovno nastopile tudi na ženski različici dirke po Italiji. Sicer pa ekipa načrtuje 84 startov, tako kot lani bo nastopila tudi na nekaterih dirkah prve kategorije. Cilj BTC City Ljubljane je obdržati mesto med dvajseterico najboljših ekip sveta ter vidnejši uspeh na Giru.

Postava ekipe BTC za sezono 2017: Eugenia Bujak, Mia Radotić, Hajdi Zajc, Ula Berlan, Saša Žavbi Kunaver, Anna Maria Stricker, Corinna Lechner, Hanna Nilsson, Jelena Erić, Polona Batagelj, Urška Žigart, Urša Pintar, Tanja Elsner.