Maduit potrdil: Brajkovič zapušča Bahrain Merido 

Športni direktor Bahrain Meride Philippe Maduit je na predstavitvi ekipe na Kitajskem potrdil, da Brajkovič zapušča moštvo.

Objavljeno
18. oktober 2017 18.42
Podsmreka 21.10. 2012 zlato Scottovo kolo mosski Elite. Dobitnik Jani Brajkovic. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
N. Gr.
N. Gr.

Guangxi - Na Kitajskem se začenja zadnja dirka letošnjega koledarja kolesarske svetovne serije, kjer svojo prvo sezono med elito zaključuje tudi Bahrain Merida. Novonastala ekipa je že v krstni sezoni zabeležila nekaj dobrih rezultatov, predvsem po zaslugi Vincenza Nibalija, preostali del ekipe pa je nekoliko razočaral. 

Za prihodnjo sezono se tudi pri Bahrain Meridi obetajo spremembe, še prej pa morajo opraviti z dirko po Guangxiju. Tam bo ekipo vodil Philippe Maduit, ki se je dotaknil tudi Janija Brajkoviča: »Janija v prihodnji sezoni ne bo v naši ekipi, zato mu bomo vsaj na zadnji dirki ponudili proste roke, da pokaže, kaj zna. Celo leto je garal za druge in zdaj je prav, da mu uslugo vrnemo.«

Maduit je tako tudi javno potrdil informacijo, o kateri se je šušljalo že nekaj tednov. Brajkovičev povratek v svetovno serijo se je končal ekspresno, saj ni dosegel rezultatov, kakršnih je vodstvo ekipe na čelu z Gorazdom Štangljem in Milanom Erženom pričakovalo. Kje bo Belokranjec nadaljeval kariero, še ni znano. 

Ekipa Bahrain-Meride za dirko po Guangxiju: Yukija Arashiro, Luka Pibernik, Grega Bole, Jani Brajkovič, Niccolo Bonifazio, Sonny Colbrelli, Wang Meiyin.