Nevsakdanja nezgoda nekdanjega šampiona Gilberta

Belgijski kolesar je bil, ne po lastni krivdi, vpleten v nenavaden pripetljaj, na katerega ga bo spominjal zlomljen sredinec.

Objavljeno
09. april 2016 13.40
J. P.
J. P.

Bruselj - Nekdanji svetovni prvak v cestnem kolesarstvu iz leta 2012, izkušeni 33-letni Belgijec Philippe Gilbert, ki se je pred tednom dni veselil tretjega mesta na enodnevni dirki v nizozemskem Limburgu, je bil - ne po lastni krivdi - v Bruslju vpleten v nevsakdanji pripetljaj. Med treningom z moštvenim kolegom pri BMC in rojakom Loïcom Vliegnom sta ga namreč napadla dva vinjena moška, ki sta se mimo pripeljala z osebnim vozilom. Kolesarja je nista huje skupila, Gilberta bo na nenavadno nezgodo, pri kateri so morali posredovati možje postave in napadalca (eden je tudi izstopil iz avtomobila in se zapletel še v besedni spor s športnikoma) aretirali, spominjal le zlomljen sredinec leve roke.

»Ta čas sem še pod hudim šokom. da je do tovrstnega dogodka sploh prišlo. Ko se odpraviš na cesto, res ne pričakuješ, da se ti bo zgodilo kaj takega,« je strnil vtise »Ardenski merjasec«, ki bo prisiljen za nekaj dni sestopiti s kolesa, saj je šel po dogodku nemudoma pod nož zavoljo operativnega posega na zlomljenem sredincu. »Philippa smo prepeljali v bolnišnico, kjer so mu kost po treh majhnih zlomih učvrstili s petimi kovinskimi sponkami. Sicer se počuti dobro, potrebuje pa dva, tri dni oddiha,« je pojasnil vodja zdravniške službe pri ameriškem moštvu BMC, Max Testa.