Theuns za konec vendarle do zmage, v modrem Ulissi

Belgijec Edward Theuns je po treh drugih mestih na dirki po Turčiji v Istanbulu vendarle prišel do etapne zmage.

Objavljeno
15. oktober 2017 17.50
TOPSHOT-CYCLING-ESP-VOLTA-CATALUNYA
N. Gr.
N. Gr.

Istanbul - Turško glavno mesto je belgijskemu šprinterju Edwardu Theunsu vendarle prineslo nekaj veselja. Potem ko je v preteklem tednu trikrat gledal v hrbet Samu Bennettu, je Irec tokrat še pred zaključkom izgubil stik in Belgijec je prišel do prve etapne zmage na zadnji dan dirke. 

V skupnem seštevku pričakovano ni prišlo do sprememb, zmage in 300 točk za lestvico mednarodne kolesarske zveze se je veselil Italijan Diego Ulissi, ki je dobil tudi kraljevsko etapo na dirki. Predzadnjo dirko svetovnega koledarja v sezoni 2017 je na drugem mestu zaključil Danec Jesper Hansen, na tretjem pa presenetljivo Italijan Fausto Masnada, kar je zanj največji uspeh v karieri. 

Marko Kump se v Turčiji ob koncu sezone ni počutil najbolje, a slabše rezultate lahko pripišemo tudi dejstvu, da se je v zadnjih tednih bolj kot s treningi ukvarjal z iskanjem nove ekipe za sezono 2018, kariero bo nadaljeval pri poljskem CCC. Zadnjo etapo je Kump končal na 62. mestu s slabo minuto zaostanka, skupno je bil 72. V četrtek se bo začela še dirka po Guangxiju, zadnja letošnja preizkušnja najvišje ravni. 

Dirka na Kitajskem bo minila tudi s številčno slovensko udeležbo. V dresu Bahrain Meride bodo dirkali Luka Pibernik, Grega Bole in tudi Jani Brajkovič, ki bo tako še zadnjič oblekel dres arabske ekipe iz svetovne serije. Še dlje na vzhod se bo preselil tudi Marko Kump, družbo mu bo delal Matej Mohorič, slovensko peterico pa čaka pet etap.