Žakljeva ne najde pojasnila za slabe predstave

Slovenska gorska kolesarka v olimpijskem krosu je tudi na tretji tekmi svetovnega pokala zasedla zgolj 39. mesto.

Objavljeno
29. maj 2016 17.46
Kross kolesarji Kamnik
J. P.
J. P.

La Bresse - »Nikakor ne morem biti zadovoljna, vendar moram rezultat sprejeti. Takšno je očitno trenutno stanje in moram iti naprej,« je bila slovenska gorska kolesarka v olimpijskem krosu Tanja Žakelj razočarana po zgolj 39. mestu na tretji tekmi svetovnega pokala v francoskem La Bressu. S tem je nadaljevala letošnjo rezultatsko krizo, v Avstraliji je bila namreč 29. in v Nemčiji 40., tokrat pa je za švicarsko zmagovalko Jolando Neff zaostala skoraj deset minut.

»Proga je bila telesno in tehnično izjemno zahtevna, ni bilo priložnosti za počitek, stalno smo morale garati. Toda bila je enaka za vse in to ni noben izgovor. Razmere so bile, kakršne so bile, ni bilo važno, ali je mokro ali suho. Napake so me drago stale, na splošno lahko dirko ocenim kot slabo. Kar se trenutnega stanja tiče, pa lahko zgolj upam, da najdemo razlog, zakaj mi gre tako slabo,« je po zahtevni preizkušnji, ki jo je še otežilo močno nočno deževje, zmajevala z glavo 27-letnica iz Ledin nad Idrijo, ki na dve zaporedni dirki na stari celini ni znala prenesti dokaj spodbudne forme iz Avstralije in z evropskega prvenstva na Švedskem.

Neffovi sta družbo na zmagovalnem odru družbo delali še Kanadčanki Catharine Pendrel in Emily Batty. Zdaj Žakljevo in druščino čaka enomesečni premor pred svetovnim prvenstvom v Novem Mestu na Moravskem. V La Bressu sta kolesarila še dva Slovenca. Rok Naglič je z zamudo 13:20 minute zasedel 65. mesto, Gregor Krajnc pa je bil 103. s krogom zaostanka za Francozom Titouanom Carodom, ki je dobil preizkušnjo mlajših članov.