Žakljeva v Premanturi do šeste zaporedne zmage

Tanja Žakelj se počasi ogreva za odločilno obdobje sezone. Na dirki Kamenjak Rocky Trails ji konkurentke niso prišle blizu.

Objavljeno
01. april 2017 18.12
N. Gr.
N. Gr.

Premantura - Državna prvakinja v olimpijskem krosu in najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj dviguje formo pred najbolj pomembnimi dirkami sezone. Dirka Kamenjak Rocky Trails ji vsako leto služi kot tekmovalno ogrevanje, letos je v Premanturi zmagala že šestič zapored. V moški konkurenci je bil najhitrejši Čeh Matouš Ulman.

»Startala je v redu, startni krog so bile še skupaj, nato je imela Tanja iz kroga v krog večjo prednost. Konkurenca tu sicer ni tako močna, kot bo jutri v Italiji, a nič za to, dirkala je dobro in skupaj z najboljšimi mladinci,« je nastop Žakljeve iz Premanture za STA pokomentiral tehnični trener Žakljeve Urban Ferenčak, sicer tudi selektor slovenske reprezentance.

Žakljeva je na koncu za kar 3:12 minute prehitela drugouvrščeno Poljakinjo Katarzyno Solus-Miskowicz in Čehinjo Jitko Škarnitzlovo, ki pa je zaostala že 4:45 minute. To je bila tretja dirka članice Unior Tools Teama v sezoni 2017, na prvi v Milanu je bila peta, na drugi v avstrijskem Langenloisu je bila osma. Na startu današnjih dirk v krosu je bilo v vseh kategorijah okrog 450 kolesarjev, od tega 120 v konkurenci elite.

V nedeljo bo v Premanturi še maraton, na startu bo okrog 500 gorskih kolesarjev.