Evropski pokal: Olimpija v Bambergu ostala praznih rok

Union Olimpija je po podaljšku izgubila v Bambergu (91:90) in ostala brez možnosti za napredovanje v evropskem pokalu.

Objavljeno
04. februar 2015 21.19
Košarka
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Bamberg - Košarkarji Olimpije so v evropskem pokalu doživeli četrti zaporedni poraz, v 5. krogu je bil po podaljšku z 91:90 boljši Bamberg. Olimpija pred zadnjo tekmo z Dijonom nima več možnosti za napredovanje.

Na prvi tekmi v Stožicah so Ljubljančani trideset minut igrali katastrofalno, v končnici pa so se gostom iz Bamberga povsem približali. Prav zadnja četrtina je košarkarjem Olimpije pred tekmo vlivala optimizem.

Zaradi poškodb so manjkali Halil Kanacević, Jaka Brodnik in Luka Rupnik, vseeno pa je Olimpija po polovici tekme vodila z 41:35. Z dobro igro v obrambi in meti za tri točke so ohranjali razliko, vrzel pod košem pa je z najboljšo predstavo sezone zapolnil Alen Omić.

V zadnjih sekundah rednega dela tekme je imela Olimpija zmago praktično že zagotovljeno, saj je imel Sasu Salin ob zaostanku za točko na voljo tri proste mete. Tudi pregovorno hladni Finec je izgubil živce in zadel le drugi met, ki je zadostoval za podaljšek.

V dodatnih petih minutah je Ljubljančane v vodstvo s trojko popeljal Klemen Prepelič, preobrat Bamberga pa sta zrežirala razpoložena Bradley Wanamaker in Trevor Mbakwe. Olimpija je v zadnjih trideset sekund vstopila s točko prednosti, nato pa po zapravljenem napadu in polaganju Eliasa Harrisa ostala praznih rok.

Najboljši strelec tekme je bil Alen Omić, ki je 23 točkam dodal še devet skokov in tri asistence. Marko Marinović je ob metu 5/8 za tri dosegel 20 točk, pri Bambergu pa je Mbakwe ob 21 točkah vknjižil še devet skokov.

Bamberg se je z zmago že uvrstil v naslednji krog tekmovanja, Olimpija pa bo v zadnjem krogu z Dijonom igrala za tretje mesto v skupini.