NBA: Kanter ostaja v Oklahomi

Turški košarkar Enes Kanter je podaljšal pogodbo z Oklahomo, za štiri leta mu bo klub odštel 70 milijonov.

Objavljeno
13. julij 2015 14.21
BKN-UTAH-JAZZ-V-PHOENIX-SUNS
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Oklahoma City - Turški košarkar Enes Kanter je podaljšal sodelovanje z NBA moštvom Oklahoma City Thunder, za nova štiri leta bo prejel 70 milijonov dolarjev.

Turški center z 211 centimetri je v Oklahomo prišel sredi minule sezone, ko je postal prost igralec. Zanj so se zanimali številni klubi, največ želje pa je na koncu pokazala Oklahoma, ki bo morala za njegove usluge odšteti še precej več kot 70 milijonov.

Z njegovo pogodbo so namreč za 13 milijonov dolarjev prešli plačilni limit kluba, tako da bodo v naslednji sezoni zanj odšteli 40 milijonov dolarjev. Šestnajst igralcu, štiriindvajset pa davka zaradi prebitja 'salary capa'.

Enes Kanter pri 23 letih velja za enega največjih talentov turške košarke, vendar letos ne bo član reprezentance za evropsko prvenstvo. Selektor Ergin Ataman ga ni poklical v reprezentanco; trener pravi, da zaradi tega, ker se ni opravičil za dejanja v preteklosti, Kanter pa trdi, da zaradi političnih prepričanj. Turčija ima v reprezentanci še vedno tri NBA igralce Ersana Ilyasovo, Ömerja Asika in Furkana Aldemirja.

Kanter je imel v minuli sezoni na 26 tekmah v dresu Oklahome povprečje 18,7 točke in 11 skokov.