NBA: Nova zmaga Detroita

Slovenski branilec Beno Udrih v dresu Detroita vnovič ni dobil priložnosti za igro.

Objavljeno
10. marec 2017 08.54
NBA/
A. V., STA
A. V., STA
Detroit - Košarkarji Detroita so ponoči po slovenskem času v ligi NBA dosegli novo zmago. V domači dvorani so s 106:101 ugnali Cleveland Cavaliers in v vzhodni konferenci zasedajo sedmo mesto, kjer imajo zmago več od Chicaga in Miamija ter dve od Milwaukeeja. Med temi ekipami pa bo padla odločitev o zadnjih udeležencih končnice.

Za zmago nad vodilno ekipo vzhodne konference sta bila najbolj zaslužna Reggie Jackson z 21 koši in Andre Drummond, ki je 20 točkam dodal 16 skokov. Beno Udrih v dresu Detroita vnovič ni dobil priložnosti za igro. Pri Clevelandu je LeBron James 29 točkam dodal 13 skokov in 10 podaj, Kyrie Irving pa je dosegel 27 košev.

Odločilen je bil uvod zadnje tretjine, ko so gostitelji z izidom 11:0 najprej izničili zaostanek, nato pa povedli s šestimi točkami naskoka in vodstvo obdržali do konca. Gostje so dvakrat sicer znižali na -3, nazadnje pet sekund pred koncem, a je Jackson z mirno roko zadel zadnja prosta meta in Detroitu priigral pomembno zmago.

Še naprej blesti tudi Russell Westbrook. Ta se je z Oklahomo veselil domače zmage nad San Antoniom s 102:92, sam pa je k zmagi prispeval 23 točk, 13 skokov in 13 podaj. Westbrook je na dobri poti, da sezono zaključi s povprečjem trojnega dvojčka. Za ta uspeh v nadaljevanju potrebuje po osem skokov in skoraj 10 podaj v povprečju na tekmo. Doslej je s povprečjem trojnega dvojčka sezono zaključil le Oscar Robertson v sezoni 1961/62.

Young ob pol milijona dolarjev, Cousins ob 50.000

Dva zvezdnika košarkarske lige NBA sta nedavno ostala brez precejšnje količine denarja. Košarkar ekipe Los Angeles Lakers Nick Young kar brez 500.000 dolarjev, zvezdnik New Orleansa DeMarcus Cousins pa ima desetkrat manjšo izgubo. Razloga sta različna, prvega so okradli, drugega pa je kaznovalo vodstvo tekmovanja.

DeMarcus Cousins si je globo 50.000 dolarjev prislužil zaradi nedostojnega obnašanja, potem ko se je sprl z navijači v Los Angelesu po zmagi njegove ekipe Pelicans s 105:97. Video posnetki so pokazali, da je uporabljal tudi žaljivke, to pa ni bilo všeč vodstvu lige, ki se je odločilo za vzgojno potezo in mu določilo 50.000 dolarjev kazni.

Precej slabše volje pa je bil košarkar jezernikov Nick Young. Tatovi so vdrli v njegovo vilo v bogataški četrti Tarzana. Vlom se je zgodil že med 18. in 19. februarjem, ko je bil košarkar na tekmi zvezd lige NBA v New Orleansu, je sporočila policija, s tatovi pa so izginili tudi nakit, gotovina in celo sef, ki naj bi varoval dragocenosti.

Med drugim so po poročanju lokalnih medijev neznani storilci iz hiše odnesli tudi 30.000 dolarjev gotovine, nekaj zlatih verižic in drugega nakita.

Young nima sreče s svojimi vilami, vlomili so mu že v prejšnjo in takrat odnesli za 100.000 dolarjev plena. Sedanjo v Los Angelesu si je omislil leta 2014 za 3,4 milijona dolarjev.

NBA
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 106:101
(Beno Udrih za Detroit ni zaigral)
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 102:92
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 98:114
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 114:108 (podaljšek)
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 110:122