NBA: Thomas se je snel z verige (VIDEO)

Košarkarji Bostona so v prvem krogu končnice v dvoboju z Atlanto izid v zmagah znižali na 1:2, sinoči so bili boljši s 111:103.

Objavljeno
23. april 2016 08.33
NBA/
J. P.
J. P.

Boston - Če so košarkarji Clevelanda in San Antonia le še po eno zmago oddaljeni od napredovanja v drugi krog končnice lige NBA, pa je Atlanta še vedno »zgolj« na pol poti, saj je sinoči v letošnjih izločilnih bojih prvič izgubila. Na gostovanju v dvorani TD Garden je morala namreč premoč priznati domačemu Bostonu, ki je bil boljši s 111:103, s čimer je izid v zmagah znižal na 1:2.

Gostitelji so že v uvodnih minutah dali nazorno vedeti, po kaj so prišli, in atomsko prvo četrtino dobili s kar 37:20. Skozi mrežico je šlo domala vse, a je bilo jasno, da pravljica v nedogled ne bo mogla trajati. V drugem delu je resda razlika sprva narasla na +20, a jo je Atlanta z delnim izidom 8:0 omilila in do glavnega odmora skoraj prepolovila.

Boston je vrnil z desetimi točkami zapovrstjo in ko je že dišalo po tem, da dvomov o zmagovalcu ni več, se je gostom posrečil še en zasuk: z delnim rezultatom 12:0 so prišli precej bližje, tik pred koncem tretje četrtine pa so po dolgem času celo izenačili (78:78). Izid je bil nazadnje poravnan pri 96:96, nato pa so domači, ki bi jim v primeru poraza voda že curljala v grlo, le strnili vrste in zmago zadržali doma.

Jerebko se je trenerju zahvalil z dvojnim dvojčkom

Boston je v prvem polčasu vpisal kar 57 točk ali zgolj šest manj kot v prejšnjih dveh dvobojih do glavnega odmorta skupaj. Nesporni junak obračuna je bil zagotovo Isaiah Thomas, ki se je snel z verige in vpisal osebni rekord s kar 42 točkami (trojke 5:12, za dve 7:12, prosti meti 13:15), dvojni dvojček pa je vpisal Jonas Jerebko, ki mu je trener Brad Stevens ponudil prednost v prvi postavi pred Jaredom Sullingerjem, zahvalil pa se mu je z 11 točkami in 12 skoki.

Pri poražencih, ki so v prvem polčasu trojke metali obupnih 2:17 (v drugem pa 7:19), so bili najbolj pri metu Jeff Teague s 23 točkami ter Kent Bazemore in Dennis Schröder (tako učinkovit v izločilnih bojih ni bil še nikdar), ki sta jih dodala po 20, medtem ko je Kyle Korver nanizal kar pet trojk iz devetih poskusov. Tudi četrto tekmo bo v noči na ponedeljek gosti Boston.

IZIDI LIGE NBA

Detroit Pistons : Cleveland Cavaliers 91:101 - v zmagah 0:3
Boston Celtics : Atlanta Hawks 111:103 - v zmagah 1:2
Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 87:96 - v zmagah 0:3