Rupnik (vsaj) še eno leto zmaj

Trener Gašper Potočnik: Luka lahko še precej napreduje, predvsem s takšnim pristopom in odnosom do treninga.

Objavljeno
27. avgust 2015 17.49
uho*Union Olimpija - Krka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski košarkarski prvoligaš Union Olimpija je podaljšal sodelovanje z 22-letnim in 185 centimetrov visokim reprezentančnim organizatorjem igre Luko Rupnikom, ki bo v zmajevem gnezdu ostal (vsaj) še v sezoni 2015/16. Otrok Geoplina Slovana je v minuli sezoni v evropskem pokalu povprečno dosegal 6,8 točke in 3,7 podaje na tekmo, v ligi ABA pa 4,8 točke in 2,3 asistence na dvoboj.

»Luka je že v preteklosti in tudi zdaj v reprezentanci pokazal veliko željo do dela, učenja in dokazovanja. Gre za dokaj mladega igralca, ki lahko še precej napreduje v igri, predvsem s takšnim pristopom in odnosom do treninga. Njegova vloga v ekipi je že jasno določena, saj je predviden kot menjava na položaju organizatorja igre. Nanj resno računamo in bo pomemben del moštva,« je poudaril trener Gašper Potočnik.

»Podaljšanje pogodbe je rezultat obojestranskega zadovoljstva. Trenerja Potočnika poznam že dlje časa in ko mi je predstavil cilje in vlogo v ekipi, je bila moja odločitev še lažja. Prihodnja sezona bo moja četrta v Olimpijini majici, pridobil sem določene izkušnje, zato bom lahko precej doprinesel dokaj prenovljeni zasedbi. Verjamem, da bomo s soigralci ustvarili pravo kemijo in v Ljubljano vrnili lovorike,« pa je pristavil 22-letni organizator igre.