Thibodeau je moral zapustiti Chicago

Vodstvo severnoameriškega kluba Chicago Bulls je po petih sezonah odpustilo glavnega trenerja Toma Thibodeauja.

Objavljeno
29. maj 2015 00.08
Bulls Thibodeau Fired Basketball
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Chicago - Severnoameriško košarkarsko moštvo lige NBA Chicago Bulls je po petih sezonah odpustilo glavnega trenerja Toma Thibodeauja.

57-letni ameriški strokovnjak je Chicago vodil na 394 tekmah rednega dela in zabeležil 255 zmag, v končnici pa je na skupno 51 tekmah dosegel 23 zmag.

Biki so pod njegovim vodstvom petkrat nastopili v končnici, najdlje pa so se prebili v sezoni 2010/11, ko jih je v konferenčnem finalu premagal Miami s 4:1. V tej sezoni so svoje nastope končali v konferenčnem polfinalu, s 4:2 jih je izločil Cleveland.

»Ko smo leta 2010 zaposlili Toma, je pravi pravi človek za naš klub in naš sistem. V preteklosti je poskrbel za nekaj uspehov, mi pa smo ozrli naprej in ugotovili, da za napredek potrebujemo spremembo,« je pojasnil generalni menedžer kluba Gar Forman.

Pogoste poškodbe Rosea

Tom Thibodeau je s Chicagom dobil 64,7 odstotka vseh tekem rednega dela (255-139), kar je sedmi najboljši dosežek med vsemi trenerji lige NBA, ki imajo za seboj vsaj 200 tekem.

Thibodeauju je ta dosežek uspel navkljub pogostim poškodbam prvega zvezdnika ekipe Derricka Rosea, na katerega je lahko računal na zgolj 210 izmed skupno 445 tekmah.