Zdovc ob povratku na klop do zmage nad Krko

Petrol Olimpija je začela ligo za prvaka z zmago nad Krko s 70:65. 
Fotografija: Krka je na tretjem dvoboju v državnem prvenstvu v tej sezoni prvič izgubila proti Olimpiji. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Krka je na tretjem dvoboju v državnem prvenstvu v tej sezoni prvič izgubila proti Olimpiji. FOTO: ABA

Novo mesto – Državno prvenstvo se je prevesilo v drugo polovico, liga za prvaka je za začetek postregla z derbijem Krke in Olimpije v Novem mestu. Jure Zdovc je novo obdobje na klopi Olimpije začel s pomembno zmago, Ljubljančani so slavili s 70:65.

Gledalci v Novem mestu niso spremljali prav dobre košarkarske predstave, v prvi četrtini sta obe moštvi izgubljali žoge kot po tekočem traku, Olimpija pa je bila vseskozi v rahli prednosti predvsem po zaslugi dobrega meta za tri točke. V drugi četrtini so se košarkarji Krke vendarle prebudili in rezultat izenačili, tehtnica pa se je spet prevesila na stran Olimpije po trojki Bobana Tomića in gostje so na odmor odšli z devetimi točkami prednosti.

Drugi polčas ni prinesel nič novega, po sedmih minutah igre v tretji četrtini pa je domačinom uspel delni izid 12:0, s katerim so prišli v vodstvo. Črne minute Olimpije je prekinil Miha Lapornik s trojko, pred zadnjimi 10 minutami je obe ekipi ločila le točka, zadnji juriš na tekmi pa je uspel Olimpiji, ki je na koncu tekmo dobila s 70:65. Predvsem Krka bo svojo strelsko predstavo želela čim prej pozabiti, na slab odstotek je vplivala tudi dobra obramba Olimpije, ki je zaščitni znak Jureta Zdovca. 

Najboljši strelec na tekmi je bil Miha Lapornik s 14 točkami, pri Krki jih je Dominik Mavra dosegel 12.

Komentarji: