Afriška zlata žoga Mahrezu

Alžirski nogometaš je v minuli sezoni Leicestru pomagal do senzacionalnega naslova angleškega prvaka.

Objavljeno
06. januar 2017 16.27
FBL-CAF-NIGERIA
J. P.
J. P.

Abuja - Potem ko je v senzacionalni minuli sezoni pomagal Leicestru do naslovu angleškega prvaka, si je alžirski napadalec Riyad Mahrez prislužil naziv najboljšega afriškega nogometaša preteklega leta. V Franciji rojeni 25-letnik je prepričal več glasovalcev kot lanski zmagovalec, Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) iz Gabona, in senegalski član Liverpoola Sadio Mane.

Izbrali so tudi najboljšega afriškega nogometaša, ki si kruh služi na domači celini. To je postal ugandski reprezentant Denis Onyango, ki sicer čuva mrežo južnoafriškega kluba Mamelodi Sundowns. Nogometašica leta je postala nigerijska članica ženske ekipe Arsenala Asisat Oshoala, njena rojaka sta pobrala tudi nagradi za najobetavnejšega igralca (Kelechi Iheanacho iz Manchester Cityja) in najboljšega mladega nogometaša (Alex Iwobi iz Arsenala).

Reprezentanca leta je Uganda, ekipa leta pa Mamelodi Sundowns, ki jo vodi južnoafriški strokovnjak Pitso Mosimane, ki so ga izbrali tudi za najboljšega trenerja minulega leta.