Atletico čaka na vrnitev Diega Coste

Po dveh sezonah v Chelseaju se bo v Madrid, v moštvo Jana Oblaka vrnil Brazilec s španskim potnim listom Diego Costa.

Objavljeno
19. julij 2016 11.06
SOCCER-CHAMPIONS/ Atletico Madrid's Costa celebrates scoring goal against Austria Vienna during Champions League match in Vienna
Š. Ro.
Š. Ro.

Madrid - Pri španskem nogometnem prvoligašu Atleticu iz Madrida pričakujejo vrnitev nekdanjega člana Diega Coste. Brazilec s španskim potnim listom je leta 2014 odšel v Chelsea, zdaj pa se bo vrnil nazaj v madridsko moštvo, v katerem uspešno brani slovenski vratar Jan Oblak.

Predsednik Enrique Cerezo je dejal, da je njegov prestop iz Londona vedno bližje. »Priznam, obožujem Diega Costo. Delamo na tem, da se vrne v Atletico že to sezono. Smo blizu podpisa dogovora,« je dejal Cerezo.

Costa je zadnji dve sezoni v Chelseaju dosegel 16 zadetkov na 41 tekmah. Bolj učinkovit je bil v Madridu, za katerega je na 134 tekmah zabil 64 golov.

Atletico po odhodu Kolumbijca Jacksona Martineza išče napadalca, Cerezo pa je zavrnil namigovanje, da naj bi v Atletico prestopila Kolumbijec Carlosa Bacce iz Milana ali Argentinec Gonzalo Higuaina iz Napolija. »Bacca je pomemben igralcev, vendar ni v naših načrtih. Prav tako ne bomo kupili nobenega igralca iz italijanskega prvenstva. Niti Higuaina, okoli katerega po medijih krožijo govorice,« je dodal Cerezo.