Bartomeu: Če bo treba, bo Messi najbolje plačani nogometaš

V Barceloni napovedujejo, da so pripravljeni za novo pogodbo svojega prvega aduta globoko seči v žep.

Objavljeno
20. december 2016 20.43
SOCCER-SPAIN/BARCELONA
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Barcelona - Čeprav se zdita imeni nogometnega zvezdnika Lionela Messija in njegovega kluba Barcelone neločljivo povezana, bi verjetno marsikdo v nogometnem svetu rad poskrbel za ločitev. Da do česa takšnega ne bi prišlo, so pri blaugrani pripravljeni globoko seči v blagajno, pravi njen predsednik Josep Maria Bartomeu.

Barca je že podaljšala pogodbi z dvema od treh največjih zvezdnikov, Neymarjem in Luisom Suarezom. Vodilne može zdaj čaka naslednji zahteven korak, sklenitev nove pogodbe z Messijem, ki se mu bo sedanja iztekla leta 2018. Barcelonin predsednik Bartomeu je jasno namignil, da bodo v Kataloniji pripravljeni plačati veliko denarja, da bo Messi ostal v rdeče-modrem dresu.

»Leo Messi je najboljši igralec v zgodovini kluba. Želimo, da ostane z nami. Vem, da se bomo še pogajali. Ne bom govoril o številkah, a podatek, da je najboljši na svetu, logično pomeni tudi, da je najboljši na vseh področjih,« je dejal Bartomeu. Predsednik Barcelone je jasen namig o visokih denarnih vložkih v Messija podal na novinarski konferenci v torek, kjer je skoraj dve uri odgovarjal na novinarska vprašanja, povezana s klubom, največ zanimanja pa je bilo prav za povezavo Barce z Messijem.

»Pri nas je doma. Tu je srečen, postal je že Katalonec. Verjamem, da tudi sam razmišlja tako,« je Argentincu še nekoliko popihal na dušo prvi mož kluba, kjer je Messi dosegel vse klubske uspehe v karieri. Ne le podaljšanje, Bartomeu jasno namiguje tudi na to, da bi bilo lepo, če bi Messi ostal pri njih do športnega konca kariere. »Ali ne bi bila to fantastična zgodba za prihodnje rodove? Imeli smo najboljšega igralca na svetu, ki je vso kariero preživel samo v enem dresu,« je še dejal predsednik katalonskega kluba in povedal še svoje stališče o zlati žogi.

Številni navijači Barce menijo, da bi jo bolj kot Realov veliki tekmec Cristiano Ronaldo zaslužil prav Argentinec, tudi Bartomeu se je jasno postavil na njegovo stran: »Veliko ljudi razmišlja tako, ne samo jaz. Zlato žogo bi morali podeliti vsako leto le Messiju, ker je najboljši nogometaš v zgodovini. Številni so dobri, a ni dvoma, kdo je najboljši.«