CAS zavrnil Platinija

Štiriletni suspenz nekdanjega prvega moža UEFA je potrdilo tudi Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani.

Objavljeno
07. julij 2017 11.22
J. P.
J. P.

Lozana - Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani je sinoči potrdilo štiriletni suspenz Francoza Michela Platinija, predhodnika Aleksandra Čeferina na čelu Evropske nogometne zveze (UEFA). Nekdanjega vrhunskega nogometaša so s popolno prepovedjo športnega udejstvovanja za štiriletno obdobje sankcionirali zaradi skrivnostnega izplačila dveh milijonov švicarskih frankov, ki mu jih je nakazal nekdanji prvi mož svetovne nogometne družine (FIFA) Sepp Blatter leta 2011.

Platini se je na štiriletno kazen pritožil pri CAS, ki pa ga je zavrnil, saj sodniki menijo, da suspenz ne pomeni kršitev pravic Francozu in da niti dolžina sankcij ni previsoka. Nekdanji predsednik UEFA sicer vseskozi trdi, da sta imela s Švicarjem Blatterjem ustni dogovor iz leta 1999, saj je Platini za FIFA opravljal svetovalne naloge (v obdobju med letoma 1998 in 2002), a očitno arbitražnega razsodišča ni prepriča. Po besedah njegovega odvetnika Vincenta Solarija je 61-letni funkcionar nad odločitvijo CAS zelo razočaran.