»Če me bo Chelsea pustil, se bom poleti preselil na Kitajsko!«

Napadalec Chelseaja Diego Costa je povedal, da bo poleti sprejel ponudbo Kitajcev, če ga bo Chelsea pustil oditi.

Objavljeno
22. marec 2017 17.21
reu/SOCCER-ENGLAND/LEAGUE
N. Gr.
N. Gr.

London - Diego Costa je s svojimi izjavami vnesel nemir v sicer mirno plovbo Chelseaja proti naslovu angleškega državnega prvaka. »Prav vodstvo Chelseaja bo odločalo, ali bom odšel na Kitajsko ali ne. Trenutno sem v Londonu sicer srečen, a ko bodo Kitajci spet prišli, bom težko zavrnil njihovo ponudbo. Vsekakor pa se bodo z njo morali zadovoljiti tudi glavni možje londonskega kluba, s katerim imam še veljavno pogodbo do junija 2019,« je povedal Costa, ki je imel že pozimi na mizi bogato ponudbo s Kitajske, a trener Antonio Conte o njegovem odhodu ni želeli nič slišati.

»Naredil sem vse, kar je bilo možno, da bi se vrnil v Madrid, a Atletico ni želel čakati. Ko je k Chelseaju prišel Conte, sem mu že prvi dan rekel, da želim oditi. Bil je zmeden in jezen, a je imel zaupanje vame. Nato sem začel dajati še gole in reči so se popravile,« napadalec, ki je za Chelsea v 109 nastopih dosegel 55 golov, ni več nezadovoljen v Londonu. Očitno pa se mu zašibijo kolena, ko mu nekdo ponudi veliko vsoto denarja, kot so to že in po njegovih napovedih še bodo Kitajci.    

Gisdol podaljšal s Hamburgom

Nemški nogometni prvoligaš Hamburg SV je do junija 2019 podaljšal pogodbo s trenerjem Markusom Gisdolom. Ta naj bi bil po prvotnem načrtu, ko je septembra zamenjal odstavljenega Bruna Labbadio, le začasna rešitev do konca sezone, a je njegovo delo navdušilo delodajalce, ki so se tako odločili za podaljšanje sodelovanja.

Gisdol z zadnjimi rezultati, ki so precej boljši od tistih z začetka sezone, ekipe še ni rešil izpada v nižjo ligo, saj je ta trenutno na 16. mestu, če bi bila na tem mestu tudi ob koncu, bi morala v dodatne kvalifikacije. A zaostanek za klubi pred njimi ni velik, od 17. mesta, ki neposredno vodi v drugo ligo, jo loči že osem točk. Na 17. mestu je trenutno Ingolstadt.