Costacurta: Iličić eno od treh največjih razočaranj sezone

»Je izjemen talent, a v tej sezoni tega ne kaže,« slovenskemu nogometnemu reprezentantu ni ravno laskal bivši branilec.

Objavljeno
07. marec 2017 17.08
Italy Soccer Serie A
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nekdanji odlični italijanski nogometaš in dolgoletni reprezentančni branilec Alessandro Costacurta, ki danes, pri okroglih petdesetih, opravlja delo strokovnega komentatorja, je pred nedeljskih dvobojem 27. kola serie A med Atlanto in Fiorentino, ki se je končal brez zadetkov, izstrelil nekaj strupenih puščic v smeri člana slovenske izbrane vrste Josipa Iličića.

»Je izjemen talent, toda v tej sezoni tega ne kaže. Zagotovo je eden od treh največjih razočaranj prvoligaške sezone,« je bil kritičen in neusmiljen Costacurta, ki je bil v igralski karieri debeli dve desetletji zvest Milanu, s katerim se je kar sedemkrat okitil z lovoriko za državnega prvaka.

Za 29-letnim Iličićem je v resnici dokaj neprepričljiva sezona, v kateri je celo izgubil standardno mesto v začetni enajsterici Fiorentine, ki na prvoligaški razpredelnici drži osmo mesto. V dosedanjem delu prvenstva je prispeval po štiri gole in podaje, sploh v primerjavi z minulo sezono (13 zadetkov in pet asistenc) pa mu je forma opazno padla.