Dervišević in Ndiaye nič več vijolična

Majico nogometnega podprvaka in pokalnega zmagovalca bodo oblekli doslej posojeni Hotić, Pušaver in Uskoković.

Objavljeno
03. junij 2016 12.12
regent/AMIR DERVIŠEVIČ
J. P.
J. P.

Maribor - Nogometni državni podprvak in pokalni zmagovalec Maribor bo priprave na novo sezono začel že v ponedeljek, zbor ekipe pa je trener Darko Milanič, ki ostaja na vročem stolčku »vijoličastih«, sklical za dan prej na tradicionalni skupni večerji. Iz kluba so sporočili tudi že prve kadrovske poteze z glavnim poudarkom, da Ljudski vrt zapuščata Amir Dervišević in Welle Ndiaye.

Triindvajsetletni ljubljanski zvezni igralec Dervišević je v minuli sezoni zbral le dvanajst nastopov in dosegel tri zadetke, v treh letih skupaj pa je na 66 tekmah prispeval pet golov. Tri leta starejši senegalski igralec sredine igrišča Ndiaye pa je po vseh težavah s poškodbami vijolični dres v dveh sezonah oblekel zgolj 21-krat in si po izteku sodelovanja kot prost igralec lahko poišče novega delodajalca.

Že od včeraj je znano, da bo med mariborskimi vratnicami vsaj še eno leto ostal prekaljeni Ljubljančan Jasmin Handanović, v moštvo pa se vrača trojica obrazov, ki je imela v minuli sezoni status posojenih nogometašev. Dino Hotić in Robert Pušaver sta se uspešno kalila v prvoligašu iz Krškega, malo znani 20-letni črnogorski branilec Luka Uskoković, ki je član serijskega slovenskega prvaka od predlanskega poletja, pa na drugoligaških zelenicah pri Zarici.