Hoffenheim grozil, Liverpool pa zadeval

Nogometaši Liverpoola so na gostovanju pri Hoffenheimu slavili z 1:2, poraz za Benjamina Verbiča v Azerbajdžanu.

Objavljeno
16. avgust 2017 00.18
Germany Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Hoffenheim - Kvalifikacijski večer v boju za vstopnice za ligo prvakov sta odprla azerbajdžanskih Karabah in Kobenhavn, kjer je do 86. minute igral tudi Benjamin Verbič. Domačini so bili tokrat boljši nasprotnik, zmaga z 1:0 pa bi bila kaj lahko še višja. Kobenhavn ni v pravi formi, že skozi tretje kolo kvalifikacij se je prebil skozi šivankino uho, tudi tokrat pa mu ne kaže najbolje.

Karabah - Kobenhavn

Osrednji dvoboj večera je potekal v Hoffenheimu, kjer je gostoval Liverpool. Povratek Jürgena Kloppa na nemška tla so spremljala vprašanja glede prihodnosti Philippa Coutinha, ki ga tokrat ni bilo v postavi. V prvih minutah je bil Liverpool boljši, nato pa je Hoffenheim zagospodaril na sredini igrišča in si priigral nekaj zrelih priložnost, najlepšo je v 12. minuti zapravil Andrej Kramarić, ki je z bele točke zelo slabo streljal po sredini in Simone Mignolet je strel odbil. 

Do konca prvega polčasa je bil Hoffenheim boljši, preko mladega branilca Trenta Alexandra Arnolda pa je povedel Liverpool. V drugem polčasu smo spremljali podobno sliko, Sandro Wagner je z lepim strelom oplazil levo vratnico gola Mignoleta, a je pot v mrežo spet našel Liverpool. James Milner, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, ki je oplazil branilca Havarda Nordtveida, žoga je spremenila smer in matirala vratarja Oliverja Baumanna. 

Za Nemce je žarek upanja posvetil v 87. minuti, ko je z roba kazenskega prostora z močnim strelom zadel Mark Uth. Liverpool je do konca tekme le še zadrževal žogo, tik pred koncem tekme pa je imel po lepem predložku z leve strani še eno priložnost Kramarič, a je tudi tokrat meril slabo in žoga je zletela prek gola.

Minimalna zmaga in dva zadetka v gosteh sta zelo dobra popotnica za Liverpool pred povratno tekmo na Anfieldu, igra pa bo morala biti v prihodnjih mesecih precej boljša, če se želijo vmešati v boj za vrh v Angliji in v ligi prvakov. 

Hoffenheim - Liverpool

Ostali izidi:

APOEL - Slavija Praga 2:0

Sporting - Steaua 0:0

Young Boys - CSKA Moskva 0:1