Jan Mlakar na seznamu največjih nogometnih biserov

Angleški časnik Guardian je naredil raziskavo o novi nogometni generaciji in poiskal 50 največjih talentov, rojenih leta 1998.

Objavljeno
07. oktober 2015 17.25
pr mlakar
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kakšna bo nova nogometna generacija, so se vprašali pri angleškem časniku Guardian in sestavili seznam 50 najbolj nadarjenih nogometašev, rojenih leta 1998, ki utegnili zaznamovati prihosnost. Med največji nogometnimi biseri so se tako znašli Gheorghe Hagi, sin nogometaša Slonokoščene obale Yaye Touréja, pa tudi Hrvat Davor Lovren, mlajši brat Dejana Lovrena, ki že slovi kot »novi Mario Götze«.

V tej nadarjeni druščini pa se je znašel tudi Slovenec, in sicer Jan Mlakar. Potem ko je lani 15-letnik iz Domžal za milijon evrov prestopil v Fiorentino, se počasi že uveljavlja v tujini, Guardian pa ga je primerjal z uglednimi napadalci, kot so Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar, Urugvajec Edinson Cavani in Poljak Robert Lewandowski. Omenili so še, da je na 16 tekmah U16 in U17 dosegel 16 golov ter da ima odlične sposobnosti povezovanja s soigralci.

Na seznamu pa je sicer tudi Sandi Lovrič, Slovenec z avstrijskim državljanstvom. V dresu graškega Sturma je lani že zaigral v prvoligaški konkurenci, pri angleškem časniku pa so navedli, da je njegov način igre podoben tistemu Španca Xabija Alonsa. Kljub mladosti je požel zanimanje Juventusa in Interja, sam pa bi raje igral v elitni angleški ligi.