Angleška nogometna tržnica: Mourinho želi novega Terryja, De Bruyne verjetno na Etihad

Igralec sezone v bundesligi Kevin De Bruyne je zelo blizu prestopa k Manchester Cityju, Chelsea vztrajno lovi Johna Stonesa.

Objavljeno
10. avgust 2015 16.34
FBL-ENG-PR-GER-WOLFSBURG-MANCITY-DEBRUYNE-FILES
A. G., Delo.si
A. G., Delo.si

London - Angleški nogometni prvoligaš Manchester City se je za novo sezono očitno odločil popolnoma prevetriti svojo zvezno vrsto. Potem ko je iz Liverpoola pripeljal Raheema Sterlinga, je sedaj blizu Etihadu tudi Kevin De Bruyne. Pri Wolfsburgu so bili v začetku meseca še odločni, da Belgijec nima cene, toda obnovljeno, 66 milijonov evrov težko ponudbo bodo težko zavrnili. Veliko bo odvisno tudi od želje De Bruyna, ki pred dnevi za razliko od kluba ni bil tako trdno prepričan o nadaljnjem igranju na Spodnjem Saškem. »Ne bi bilo pravično dejati, da bom zagotovo ostal, potem pa prestopiti 14 dni pozneje. V času prestopnega roka nikoli ne moreš dajati končnih izjav. Ljudje vedo, kakšen sem - poizkušam biti zvest in vedno povedati resnico,« je pojasnil nekdanji igralec Chelseaja in namignil na vrnitev na Otok.

Stones si želi v London

Chelsea bo predvidoma danes Evertonu poslal še tretjo ponudbo za Johna Stonesa, ki je sicer že odkrito priznal, da si želi nadaljevati kariero pri angleškem prvaku. Nad tem dejstvom je nekoliko manj navdušen Evertonov menedžer Roberto Martinez, ki pravi, da odločitev ne bo v rokah igralca, toda 42 milijonov evrov vredna ponudba zna precej omehčati njegovo stališče. Jose Mourinho je pri novačenju Stonesa zelo vztrajen, saj naj bi v obrambi nekoč prevzel poveljniško vlogo, ki sedaj pripada Johnu Terryju. Pri Chelseaju Stonesa pričakujejo v kadru že za nedeljski ligaški derbi z Manchester Cityjem.