Livepool z novo sedmico kronal angleško prevlado

Druge tekme: Porto s prepričljivo zmago dokončal delo, Leipzig po porazu izpadel.

Objavljeno
07. december 2017 00.09
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana – Sinoči so nogometaši Liverpoola s kar sedmimi zadetki razbili Spartak in potrdili prvo mesto v skupini E. Real kljub zmagi nad Borrusio ni ujel Tottenhama, Manchester City je imel prvo mesto zagotovljeno še pred porazom proti Šahtarju, le Chelsea je med petimi angleškimi klubi končal kot drugi.

Sreda je dala še zadnjih osem potnikov v osmino finala lige prvakov, večjih presenečenj pa ni bilo. Napoli se je osredotočil na italijansko prvenstvo, nastope v ligi prvakov je sklenil z remijem proti Feyenoordu, slabše igre nogometašev iz Neaplja je izkoristil Šahtar in se zavihtel v osmino finala.

Pred zadnjim kolom je imel Leipzig še nekaj možnosti za napredovanje, a je moral nujno premagati Bešiktaš.Kevin Kampl je igral do 74. minute, ampak mu ni uspelo ustaviti razigranih Turkov, ki tudi v evropski konkurenci izgledajo vse bolj nevarni. Po porazu Nemcev so na 2. mestu končali nogometaši Porta, ki so s 5:2 premagali razglašeni Monaco. Real Madrid je z zmago proti Dortmundu pokazal boljšo igro, a so v skupinskem delu lige prvakov letos bolj kot Španci blesteli angleški klubi, ki po letih krize znova stopajo proti vrhu.

Skupina E

Liverpool : Spartak 7:0 (Coutinho 3, Mane 2, Firmino, Salah) 
Maribor : Sevilla 1:1 (Tavares, Ganso)

Skupina F

Šahtar : Manchester City 2:1 (Bernard, Simaily; Aguero)
Feyenoord : Napoli 1:1 (Jorgensen; Zielinski)  

Skupina G  

Porto : Monaco 5:2 (Aboubakar 2, Brahimi, Telles, Soares; Glik, Falcao)
Leipzig : Bešiktaš 1:2 (Keita; Negredo, Talisca)

Skupina H

Tottenham : Apoel 3:0 (Llorente, Son, N'Koudou)
Real Madrid : Dortmund 3:2 (Mayoral, Ronaldo, Lucas; Aubameyang 2)