Marca: Real ujel De Geo

Dosedanji čuvaj mreže Manchester Uniteda naj bi pri kraljevskem klubu zamenjal legendarnega Ikerja Casillasa.

Objavljeno
17. maj 2015 09.37
SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Če je verjeti pisanju ugledne španske Marce, se 24-letni nogometni vratar Manchester Uniteda David de Gea vrača v domovino in bo kariero nadaljeval pri Realu Madridu. Neformalno naj bi se igralec in klub s štadiona Santiago Bernabeu že dogovorila glede petletne pogodbe, sledijo pa še vroča pogajanja o višini pogodbe s Špančevim dosedanjim delodajalcem.

Prav iskanje novega vratarja, naslednika legendarnega Ikerja Casillasa, je ena glavnih nalog vodstva kraljevskega kluba v poletnem prestopnem roku, po poročanju Marce pa bi si lahko »galaktiki« prihod De Gee, ki so se ga sicer pri Manchestru na vse kriplje trudili zadržati v svojih vrstah, zagotovili z okoli 30 milijoni evrov odškodnine.

Po poročanju otoških medijev pa so tudi pri »rdečih vragih« že zavihali rokave in se spustili v lov za Špančevega naslednika, vabo pa vrgli predvsem prekaljenemu Chelseajevemu čuvaju mreže Petru Čechu, ki bo v sredo dopolnil 33 let. Češki veteran naj bi bil prva želja trenerja Louisa van Gaala, na seznamu potencialnih okrepitev pa naj bi bila vsaj še Hugo Lloris (Tottenham) in Asmir Begović (Stoke).