Mourinho: Do Schweinsteigerja se nisem obnašal pošteno

Po odhodu Bastiana Schweinsteigerja v Chicago je Jose Mourinho dejal, da obžaluje, da je Nemca izločil iz prve ekipe.

Objavljeno
31. marec 2017 20.49
SOC/
N. Gr.
N. Gr.

Manchester - Ena prvih potez Joseja Mourinha po prihodu v Manchester je bila, da Bastiana Schweinsteigerja izloči iz prve ekipe in ga na ta način prisili, da po hitrem postopku zapusti rdeče vrage. A izvrstni Nemec, ki je v Münchnu užival skoraj božanski status, se ni dal.

Stoično je prenašal poniževalne poteze Mourinha, treniral z ekipo do 23 let in tekme prve ekipe spremljal s tribune. Ponudila se mu je priložnost za odhod v Chicago, ki jo je Schweini tudi sprejel.» On spada v kategorijo igralcev, do katerih nisem bil povsem pošten. Ne želim govoriti o njegovih kvalitetah na zelenici, a moram poudariti, da gre za izjemnega človeka in profesionalca,« je temo na novinarski konferenci načel Mourinho.

»Preden je odšel, sem mu dejal: 'enkrat sem bil to tebe že nepošten, zato še enkrat zagotovo ne bom'. Zato sem mu dovolil, da odide v Chicago. Ve, da mi je zelo žal, da ga nisem obravnaval bolj pošteno. Žal mi je, da smo izgubili odličnega igralca in človeka, ki je zelo dobro vplival na vzdušje v garderobi,« je še dodal portugalski strateg na klopi Manchester Uniteda.

Za tekmo z West Bromwich Albionom Mourinhu nista na voljo Zlatan Ibrahimović in Ander Herrera, ki sta kaznovana, Paul Pogba, Chris Smalling in Phil Jones pa so poškodovani. V kader se vrača Wayne Rooney, če ga bo Mourinho uvrstil med osemnajsterico.