Nogometne novice: Bayernu nemški superpokal, Barcelona z dvema goloma prednosti

Bayern je v nemškem superpokalu z 2:0 odpravil Borussio iz Dortmunda. Barcelona v gosteh z 2:0 premagala Sevillo.

Objavljeno
15. avgust 2016 01.41
Spain Soccer Super Cup
M. Ž.
M. Ž.

Dortmund - Nogometaši Bayerna so v nemškem superpokalu na štadionu Signal Iduna Park z 2:0 premagali dortmundsko Borussio in petič v zgodovini slavili v tem tekmovanju.

Bavarski velikan je oba gola dosegel v drugem polčasu. Za vodstvo z 1:0 je v 58. minuti zadel Arturo Vidal, ki je po podaji Roberta Lewandowskega najprej močno sprožil z roba kazenskega prostora, vratar Roman Bürki je njegov prvi poskus še ustavil, nato pa se je žoga odbila nazaj k Čilencu, ki je v drugo zatresel mrežo.

Bayern je zmago potrdil v 79. minuti. Ob udarcu iz kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil nekdanji član Borussie Mats Hummels in žogo preusmeril proti vratom, tam pa se je najbolje znašel Thomas Müller in zadel za končnih 2:0.

Bayernovi nogometaši so tako prvič po letu 2012 osvojili superpokal in se s petimi zmagami na prvem mestu večne lestvice izenačili z dortmundsko Borussio.

Barcelona do prednosti dveh golov

Španski prvak Barcelona je na prvi tekmi španskega superpokala v gosteh premagala Sevillo z 2:0 in si izborila lepo prednost pred povratnim dvobojem, ki bo 17. avgusta na Camp Nouu.

Ekipi v prvem polčasu nista zadeli, glavni trener Barcelone Luis Enrique pa je v tem delu moral poseči kar po dveh menjavah, saj sta se poškodovala Jeremy Mathieu v 27. in Andres Iniesta v 35. minuti. Namestu njiju sta vstopila Lucas Digne in Denis Suarez.

Katalonci so v drugem polčasu povedli v 55. minuti. Turek Arda Turan je v kazenskem prostoru pričakal visoko podajo in jo s prsmi preusmeril na pot Luisu Suarezu, ki je natančno meril v levi spodnji kot.

Vodstvo Barcelone je v 81. minuti podvojil rezervist Munir El Haddadi, ki je po zgolj petih minutah na zelenici izkoristil podajo Lionela Messija in premagal Sergia Rica za končnih 2:0.

Nemški superpokal

Borussia Dortmund - Bayern 0:2 (0:0)

(Vidal 58., Müller 79.)

Borussia: Bürki, Schmelzer, Bartra, Sokratis, Passlack, Rode, Castro, Dembele (68./Schürrle), Kagawa, Ramos (69./Weigl), Aubameyang (78./Mor).

Bayern: Neuer, Lahm, Hummels, Martinez, Alaba, Vidal (71./Kimmich), Alonso, Alcantara, Müller (86./Rafinha), Ribery (65./Coman), Lewandowski.

 

Španski superpokal, prva tekma

Sevilla - Barcelona 0:2 (0:0)

(L. Suarez 55., El Haddadi 81.)

Sevilla: Rico, Palomo (57./Sarabia), Mercardo, Rami, Mariano, Kranevitter (69./Ganso), N'Zonzi, Vazquez, Kiyotake, Vitolo, Vietto (61./Ben Yedder).

Barcelona: Bravo, Roberto, Pique, Mascherano, Mathieu (27./Digne), Rakitić, Busquets, Iniesta (35./D. Suarez), Turan (76./El Haddadi), Messi, L. Suarez.