Nogometni svet: Capello dobil ultimat

Italijanski strokovnjak Fabio Capello bo selektor ruske reprezentance ostal le, če se ta uvrsti na euro 2016.

Objavljeno
22. april 2015 16.29
reut* Capello
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Moskva - Italijanski nogometni strokovnjak Fabio Capello je v ruski nogometni reprezentanci dobil ultimat. Selektor bo za domače SP 2018 ostal le, če se bo Rusija uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji.

»Capello ima pogodbo in njegova prva naloga je, da se z reprezentanco uvrsti na evropsko prvenstvo. Če mu bo to uspelo, bo vodil rusko nogometno reprezentanco tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo v naši državi leta 2018,« je sporočil ruski minister za šport Vitalij Matko.

Rusija je v kvalifikacijski skupini G na tretjem mestu z osmimi točkami, s točko manj kot Švedska, medtem ko je na vrhu Avstrija s 13 točkami. Na EP neposredno vodita le prvi dve mesti iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena ekipa, medtem ko bo drugih osem tretje uvrščenih reprezentanc igralo v dodatnih kvalifikacijah.

»Dejstvo je, da naša reprezentanca trenutno ni v najboljšem položaju in če bo Capello želel voditi ekipo tudi na svetovnem prvenstvu, bo ta položaj moral popraviti,« je še dodal ruski minister za šport.

Umrl legendarni Moshoeu

V 50. letu starosti je po hudi bolezni umrl legendarni John Moshoeu, nekdanji reprezentant, ki je imel veliko zaslug, da je Bafana Bafana, kot je vzdevek reprezentance, leta 1996 pred svojimi navijači osvojila naslov afriških prvakov.

Moshoeu je za reprezentanco odigral 73 tekem, v katerih je dosegel osem golov, kar štiri pa na omenjenem prvenstvu. Kar deset let je preživel v Evropi, igral je za številne turške klube, med njimi tudi za velikana Fenerbahče. Njegova kariera je bila dolga, začel jo je leta 1987, končal pa leta 2008, ko je bil star 42 let.

West Ham znižal cene

Angleški nogometni prvoligaš West Ham se je odločil za priljubljeno potezo in za naslednjo sezono znižal cene sezonskih vstopnic. To si je vodstvo kluba lahko privoščilo predvsem zaradi denarja, ki ga bodo dobili po podpisu rekordne pogodbe o prodaji pravic televizijski prenosov, ki jo je premier league podpisala s Skyjem in BT Sportom. Liga je po tej pogodbi dobila 5,14 milijarde funtov.

Najcenejša sezonska vstopnica (19 tekem) za odrasle bo stala 289 funtov, če ne bo sprememb pri drugih klubih, bo najcenejša v vsej ligi. West Ham pa ne bo znižal cene vstopnic samo za članske tekme, ampak tudi za dvoboje mlajših selekcij.