Nogometni upi jutri začenjajo EP

Slovenski nogometaši do 17 let se bodo uvodoma pomerili s češkimi vrstniki, nato pa še z Nemci in Belgijci.

Objavljeno
05. maj 2015 13.18
pr mlakar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let jutri začenja nastope na evropskem prvenstvu v Bolgariji. Izbrancem Igorja Benedejčiča se bodo najprej po robu postavili češki vrstniki, nato pa jih v skupini B čakata še dvoboja z Nemci 9. maja in Belgijci tri dni pozneje. Selektor je v Bolgarijo odpeljal 18 upov, s prvotnega širšega seznama so odpadli Timotej Jurič, Nejc Pušnik, David Dedić, Žiga Frelih in Tim Oman. Na seznamu sicer ni presenečenj, večina fantov je namreč odigrala pomembno vlogo že v kvalifikacijah.

Benedejčiču bodo tako v Bolgariji na voljo Jan Mlakar (Fiorentina), Oskar Cvjetičanin (Southampton), Jakob Novak, Sandi Čoralić, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (vsi Olimpija), Sandi Ogrinec, Igor Vekić, Kevin Žižek (vsi Bravo), Dejan Petrović, Max Timi Elšnik (oba Aluminij), Gaber Petric, Matija Rom (oba Domžale), Janez Pišek (Celje), Rok Bužinel (Gorica), Luka Guček (Krško), Sven Karić Šoštarič (Maribor) in Kristjan Sredojević (Triglav).

V skupini A bodo igrale gostiteljica Bolgarija, Španija, Hrvaška in Avstrija, v skupini C Francija, Rusija, Grčija in Škotska, v skupini D pa Anglija, Italija, Nizozemska in Irska. Da je turnir valilnica bodočih zvezdnikov, dokazuje seznam najboljših igralcev prejšnjih prvenstev te starostne kategorije. Med drugim so na njem Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Toni Kroos, Mario Götze, Nuri Sahi in Bojan Krkić.