Rigobert Song ni več v komi

Bivšega kapetana kamerunske nogometne reprezentance in zvezdnika Liverpoola je v nedeljo zadela možganska kap.

Objavljeno
04. oktober 2016 18.46
FILES-FBL-WC-2014-FRIENDLY-CMR-PRY
J. P.
J. P.

Yaounde - Zvonili so alarmi, nekdanji zvezdnik angleškega nogometnega velikana Liverpoola in kapetan kamerunske reprezentance Rigobert Song, zdaj star 40 let, je v nedeljo na domu utrpel možgansko kap, bil nato dva dni v kritičnem stanju in se boril za življenje, danes pa se je v urgentnem bloku bolnišnice v Yaoundeju prebudil iz kome. Na nadaljnje zdravljenje ga bodo prepeljali v Francijo.

»Prebudil se je iz kome, odklopili smo mu lahko tudi kisik. Povišan krvni tlak se je normaliziral, možganska oteklina je pod nadzorom. Zdaj urejamo vse potrebno za letalski prevoz v Francijo na nadaljevanje zdravljenja,« je sedmi sili pojasnil predstojnik bolnišnice v Yaoundeju Louis Joss Bitang Mafok.

Nekdanji kapetan »levov« je kot prvi afriški nogometaš nastopil na štirih svetovnih prvenstvih, osemkrat zapored je pomagal obrambi Kameruna tudi na afriških prvenstvih (med letoma 1996 in 2010). V majici z državnim grbom je naštel 137 nastopov in zabil pet golov, ob Liverpoolu branil še barve West Hama, Metza, Lensa, Kölna, Galatasaraya, Trabzonsporja in Salernitane, kariero pa zaključil pred šestimi leti. Lani se je za mesec dni preikusil tudi v trenerski vlogi kot selektor Čada.