Spodrsljaj Beckhama: Milan med favoriti v ligi prvakov

Nekdanji nogometaš David Beckham je zaradi svoje zgrešene izjave postal tarča posmeha svetovnih medijev.

Objavljeno
02. oktober 2015 11.58
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Dubaj - Nekdanji angleški reprezentant David Beckham je ob otvoritvi trgovine Adidasa v Dubaju izustil, da med glavne favorite za zmago v ligi prvakov uvršča Milan, s čimer je postal tarča posmeha svetovnih medijev.

40-letni Beckham je bil ob obisku Dubaja v središču pozornosti, novinarji pa so ga med drugim vprašali, kdo so njegovi favoriti za zmago v ligi prvakov. Anglež se je odločil za tri nekdanje klube, pri tem pa naredil veliko napako:

»Po mojem mnenju so favoriti Manchester United, Paris Saint-Germain in Milan,« je izjavil Anglež, ki je očitno pozabil, da milanski klub v tej sezoni sploh ne nastopa v najprestižnejšem evropskem tekmovanju.

Njegova izjava je hitro zaokrožila po svetovnih medijih, še posebej so si ga privoščili Italijani. Športni dnevnik La Gazzeta dello Sport je o njegovi napaki zapisal sledeče: »Očitno se je Beckham po koncu igralske kariere odločil, da ne bo več sledil dogajanju v svetu nogometa.«

Beckham bo ponovno združil moči s Fergusonom

David Beckham se bo 11. novembra ponovno vrnil na nogometne zelenice, tokrat v okviru dobrodelne tekme na Old Traffordu, kjer bo združil moči z nekdanjim trenerjem Alexom Fergusonom - dvojec je že sodeloval pri Manchester Unitedu, kjer je Anglež pod vodstvom slovitega Škota odigral 394 tekem in osvojil 12 lovorik.

Beckham in Ferguson bosta na novembrski tekmi člana združene ekipe Velike Britanije in Irske, pri čemer bo Beckham njen kapetan, Ferguson pa trener.

Ta ekipa se bo zoperstavila selekciji svetovnih zvezd. Za njenega kapetana je bil izbran Francoz Zinedine Zidane, vodil pa jo bo Italijan Carlo Ancelotti.

V vlogi glavnega sodnika bo nekdanji italijanski delivec pravice Pierluigi Collina.