Tudi ko ni Ronalda, je Real izjemno močan

Superpokal UEFA: v Manchestru sanjajo o novem vzponu, če bi jih okrepil Gareth Bale. 

Objavljeno
10. avgust 2017 01.50
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Skopje – Nova sezona brez zasuka. Takšna je bila rdeča nit razmišljanj navzočih po razpletu predstave za evropski superpokal, v kateri je Real Madrid vnovič predstavil svojo premoč, Manchester United pa še naprej išče pot vrnitve na raven, ko mu je tako doma kot na stari celini pripadala precej bolj vidna vloga kot v prejšnji sezoni.

Za metropolo vroče Makedonije je bila sreda prav posebna. Ni prav vsakdanje, da hkrati gostujeta kluba veličastne zgodovine in tudi, vsaj kar zadeva madridsko moštvo, imenitne sedanjosti. In dasiravno Cristiana Ronalda, zvezdnika najširših svetovnih razsežnosti, ni bilo v udarni enajsterici, so evropski prvaki vnovič predstavili svojo izjemno moč. »Zares gre za izjemno zasedbo. Luka Modrić, Toni Kroos, Isco ali Casemiro preprosto nimajo dvojnikov,« je v analizi tekme poudaril Jose Mourinho, nekoč sam na madridski klopi, zdaj prvi mož Manchester Uniteda, ki je resda burno sezono rešil vsaj z zmagoslavjem v evropski ligi, a 6. mesto v domačem prvenstvu je vsekakor manj od pričakovanj navijaške armade. Tega so se pri klubu dobro zavedali, prenovili moštvo, sodeč po tej skopski predstavi pa zelo zadeli v polno s prihodom Nemanje Matića, do prihoda med rdeče vrage srbskega aduta pri Chelseaju. Kako pa bo dejansko močno manchestrsko moštvo, bodo pokazale prihajajoče preizkušnje z več tekmovalnega naboja od te v Skopju, za začetek že prvenstvena premiera v nedeljo doma z West Ham Unitedom.

Real Madrid? Končni izid 2:1 ne razkriva prav posebne prevlade evropskih prvakov, ki so ob dveh golih še dvakrat zadeli okvir vrat, zlasti z natančnima garačema Modrićem in Kroosom pa domala nenehno ohranjali dogajanje na zelenici pod nadzorom. Angleško moštvo je v drugem polčasu oživelo, a za zasuk bi potrebovalo še več dodane vrednosti. In morda jo bo dobilo kmalu, če se bodo res uresničile govorice o selitvi Garetha Bala iz Madrida v Manchester. Takrat bi čez noč vrednost delnic Mourinhevega moštva hitro drvela navzgor …