Verbič izbran v idealno enajsterico evropske lige

Benjamin Verbič je dobil nagrado za odlične igre v dresu Kobenhavna v skupinskem delu evropske lige. 

Objavljeno
12. december 2017 11.15
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Nyon -Evropska nogometna zveza Uefa je po končanem skupinskem delu tekmovanja izbrala najboljšo enajsterico, v katero je po točkovanju FedEx Performance Zone uvrstila tudi slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča, ki igra za Koebenhavn. Verbič je bil drugi najboljši igralec evropske lige, več točk je zbral le napadalec Athletica, Aritz Aduriz.

Verbič je v skupinskem delu evropske lige v dresu Koebenhavna dosegel tri gole in dve podaji, najbolj pa se je izkazal na tekmi proti Šerifu, ko je zbral dve podaji, ustvaril pa je še osem priložnosti za soigralce, so zapisali pri Uefi.

»Kakšna čast, da so me izbrali v najboljšo enajsterico prvega dela Uefine evropske lige! To mi ne bi uspelo brez soigralcev, trenerske ekipe in seveda vas, dragih navijačev. Najlepša hvala!« se je 24-letni Verbič za veliko priznanje zahvalil prek Twitterja.

Na včerajšnjem žrebu parov šestnajstine finala evropske lige je prišlo do zanimivega slovenskega obračuna, saj se bosta v tem delu tekmovanja srečala Verbičev Koebenhavn in madridski Atletico reprezentančnega vratarja Jana Oblaka.

Idealna enajsterica evropske lige:

Vratar: Aly Keita (Oestersund);
Branilci: Stefan Lainer (Salzburg), Sotirios Papagiannopoulos (Oestersund), Michael Lüftner (Koebenhavn), Alberto de la Bella (Real Sociedad);
Zvezni igralci: Emiliano Rigoni (Zenit), Sergio Canales (Real Sociedad), Remo Freuler (Atalanta), Benjamin Verbič (Koebenhavn);
Napadalca: Aritz Aduriz (Athletic), Andre Silva (Milan).