Vijolični tretjič zapovrstjo do zmage

Nogometaši Maribora so v prijateljskem dvoboju z 2:1 odpravili tudi Dinamo iz Bukarešte, zadela sta Zahović in Šuler.

Objavljeno
29. junij 2017 09.24
J. P.
J. P.

Limbuš - Slovenski nogometni prvak Maribor se je v prijateljskih dvobojih dokopal do tretje zaporedne zmage. Včeraj je, po Uralu in Vardarju, v Limbušu z 2:1 (0:0) odpravil tudi Dinamo iz Bukarešte, v minuli sezoni tretjeuvrščeno zasedbo romunskega prvoligaškega tekmovanja. Trener Darko Milanič še vedno ni računal na poškodovana Jean-Clauda Billonga in Denisa Šmeja, Damjan Bohar pa je po vmesnem premoru začel trenirati.

Se je pa zato v kader vrnil Luka Zahović in v 55. minuti poskrbel za vodstvo vijoličnih. Po podaji Mitje Vilerja je namreč kapetan Steliano Filip v kazenskem prostoru podrl mladega mariborskega napadalca, ki je najstrožjo kazen izvedel kar sam - uspešno in natančno. Le štiri minute pozneje je vodstvo po predložku Valona Ahmedija s prostega strela z leve strani s spretnim odzivom in strelom v levi spodnji kot mreže podvojil Marko Šuler.

V 69. minuti je sodnik Bojan Tkalčič predčasno poslal pod prho Blaža Vrhovca, ki si je prislužil drugi rumeni karton, kar so gostje znali izkoristiti in že pet minut pozneje ublažiti poraz. Vratar Matko Obradović je sprva uspešno posredoval, a se je žoga odbila natanko do Valentina Costacheja, ki mu je ni bilo težko pospraviti v mrežo. Moštvo z Ljudskega vrta je zadelo še tretjič, najnovejša okrepitev Jasmin Mešanović je bila uspešna tretjič zapovrstjo, a je sodnik gol zaradi prepovedanega položaja razveljavil.