Že v osmini finala dvoboj velikanov - Real : PSG

Žreb lige prvakov je določil zanimive pare osmine finala, v ospredju bosta dvoboja Real : PSG in Chelsea : Barcelona.

Objavljeno
11. december 2017 13.28
Switzerland Soccer Champions League
N. Gr.
N. Gr.

Nyon - Liga prvakov se bo z osmino finala nadaljevala šele februarja, pričakovanje velikega derbija med Realom in Paris Saint-Germainom pa bo dobra popotnica za zimski premor. Branilcu naslova iz Madrida v letošnji sezoni še ne gre vse po načrtih, a v Madridu ponavadi v spomladanskem delu sezone zaigrajo bolje, PSG pa je z mega vložki in Neymarjem sestavil strahospoštovanja vredno ekipo. Eden od favoritov za končno zmago bo tako tekmovanje končal že v osmini finala. 

Drugi dvoboj, ki bo zelo zanimiv, bo med Chelseajem in Barcelono. Medtem ko Barcelona vodi v španskem prvenstvu in ima v domači lovoriki velik cilj, je Chelsea skorajda že končal obrambo angleškega naslova in bo v ligi prvakov iskal pot do lovorike in uspešne sezone. 

Med drugimi pari velja izpostaviti še dvoboja Sevilla : Manchester United in turško - nemški dvoboj Bayern : Bešiktaš, Turki so se v letošnji sezoni pokazali kot vrhunsko moštvo in Bavarcem zagotovo ne bo lahko. Vroče bo tudi v dvoboju med Juventusom in Tottenhamom.

Liga prvakov, osmina finala:

Juventus : Tottenham

Basel : Manchester City

Porto : Liverpool

Sevilla : Manchester United

Real Madrid : PSG

Šahtar : Roma

Chelsea : Barcelona

Bayern : Bešiktaš