Marjan Fabjan na pohodu do Brezij

Na »romanje« se je odpravil, ker sta dve njegovi judoistki osvojili kolajno na olimpijskih igrah.

Objavljeno
22. avgust 2016 16.38
Marjan Fabjan
A. V.
A. V.

Celje − Obljuba dela dolg, zato se je judoistični trener Marjan Fabjan odpravil na pohod od Celja do Brezij na Gorenjskem. Ta pohod je obljubil pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru, če katera od njegovih varovank osvoji olimpijsko kolajno. »Pot bom poskušal prehoditi v štirih etapah in z vmesnimi počitki. Šova in udeležencev ne potrebujem,« je pred odhodom zapisal Fabjan.

Na koncu sta olimpijsko kolajno osvojili dve njegovi tekmovalki − Tina Trstenjak zlato odličje in Ana Velenšek bronasto. »Peš Celje−Brezje, 106 km ... To je moja osebna odločitev in sem jo dolžan izpolniti samemu sebi,« je na facebook strani kluba Sankaku zapisal Fabjan.

Ko je Urška Žolnir 2004 dobila prvo slovensko kolajno v judu, je doma na Lopati pri Celju postavil športni muzej, v katerem so na ogled kimona in kopije olimpijskih kolajn njegovih varovank. V času iger v Pekingu 2008 je v čast Luciji Polavder usposobil telovadnico na Ostrožnem, po olimpijski zmagi Urške Žolnir v Londonu pa je kupil eno najbolj tipičnih londonskih posebnosti − rdeč dvonadstropni avtobus, ki je zdaj razstavljen ob telovadnici športnega centra Sankaku.

Fabjanu idej torej ne primanjkuje, zato bi bilo kar malo škoda, če bi njegovi varovanci prenehali osvajati olimpijska odličja.