Koprčani končali evropsko pot

Rokometaši Kopra 2013 so na drugi tekmi 2. kola pokal EHF izgubili proti Portu z 22:26.

Objavljeno
15. oktober 2016 23.04
ROKOMET Koper - Trimo Trebnje
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Koper - Rokometaši Kopra 2013 so na današnji povratni tekmi drugega kola evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti portugalskemu Portu z 22:26 (12:14) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Koprčani so vse možnosti za preboj v tretji krog drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini zapravili na prvem dvoboju na Pirenejskem polotoku, ko so izgubili s sedmimi goli. Na povratni tekmi v domači Bonifiki so se skušali vsaj z zmago posloviti od Evrope, a so jim načrte pokvarili povsem spodobni rokometaši iz Porta.

Po izpadu Kopra iz tega tekmovanja bosta slovenske barve v tretjem krogu zastopala velenjsko Gorenje in Riko Ribnica, ki sta bila v drugem krogu prosta.

Izbranci koprskega trenerja Zorana Jovičića so bili v prvem polčasu vseskozi v zaostanku, v drugi polovici tekme pa so se vendarle razigrali in v 42. minuti povedli s 17:15. V nadaljevanju so se trudili po svojih najboljših močeh, s hitro igro skušali nadomestiti svoj velik primanjkljaj v centimetrih in kilogramih, a se jim ni izšlo. Rokometaši portugalske ekipe so strnili svoje vrste in tekmo v prelomnih trenutkih brez stresnih trenutkov pripeljali do srečnega konca.

V koprski ekipi je bil strelko najbolj učinkovit Jan Gorela z osmimi goli, Nejc Planinc je prispeval tri zadetke.