Nov remi rokometašev Maribora s Csurgom

S po osmimi goli sta strelsko izstopala Ante Kaleb in Matic Verdinek, tik pred koncem tudi vroča kri na parketu.

Objavljeno
19. avgust 2015 09.20
tre*ROKOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Csurgo - Rokometaši Maribora Branika so tudi drugo pripravljalno tekmo v petih dneh z madžarskim Csurgom, ki se bo skušal prek kvalifikacij prebiti v novo sezono evropskega pokala EHF, končali z neodločenim izidom, na Madžarskem je bilo 31:31. Varovanci trenerja Borisa Deniča so imeli zmago sicer na dosegu roke, a so gostitelji uspešno realizirali napad za izenačenje pet sekund pred koncem.

Madžari so odlično začeli in po četrt ure bežali že s šestimi goli naskoka (11:5). Šele tedaj so Štajerci strnili obrambo in z uspešnejšo realizacijo napada tudi zrežirali preobrat z delnim izidom 6:0, za izenačenje je poskrbel ob Anteju Kalebu najučinkovitejši mož na parketu (po osem golov) Matic Verdinek.

Z malo sreče so na glavni odmor z golom zaloge odšli domači, nato pa je prva polovica drugega polčasa pripadla Braniku, ki je v 44. minuti po zadetku Kaleba ušel že s 25:22. Vendar pa se rokometaši Csurga niso vdali, grizli so vse do zadnjega, kar se jim je obrestovalo z izenačenjem v zadnjih sekundah, tik pred koncem pa je na parketu - nič kaj prijateljsko - prišlo tudi do vroče krvi, zaradi česar so morali predčasno pod prho Hrvat Dominik Mišković in srbski dvometraš Igor Čagalj pri gostih ter Hrvat Josip Pažin pri gostiteljih.

V vrstah Csurga je nekdanji član Celja Pivovarne Laško, Črnogorec Stefan Čavor, prispeval dva gola, najbolj pa je bil s šestimi zadetki pri strelu Tibor Gazdag.

CSURGO : MARIBOR BRANIK 31:31 (16:15)

Csurgo: Szekely, Bartucz; Herbert, Ćavor 2, Mota 5, Gazdag 6, Pažin 1, Hornyak 3, Vadkerti 1, Gebhardt 4, Jerebie 1, Hadžiomerovič 3, Nagy 3, Dimitrevski 2.

Maribor Branik: Čudič, Mijušković; Žmavc, Kaleb 8 (5), Jamnik, Poklar, Špende 7, Verdinek 8, Hrastnik, Fidel 1, Štumpfl, Brajović 7, Čagalj, Mišković.

Sedemmetrovke: Csurgo 5 (5), Maribor Branik 7 (5).

Izključitve: Csurgo 6, Maribor Branik 12.

Rdeči kartoni: Pažin, Mišković in Čagalj (vsi 60.).