Oslabljeni proti Portugalski, zadnji odpadel še Cingesar

Slovenska rokometna reprezentanca je prispela Portugalsko, kjer bo jutri odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo za EP 2018.

Objavljeno
05. november 2016 11.20
Rokomet Slovenija Norveška
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Tik pred odhodom slovenske rokometne reprezentance na Portugalsko je selektor Veselin Vujović določil seznam 16 igralcev, ki bodo lahko zaigrali na nedeljski tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018.

Po Gorazdu Škofu, Urošu Zormanu, Matevžu Skoku in poškodovanem Mateju Gabru je kot zadnji s seznama odpadel še Darko Cingesar. Levi zunanji igralec si je namreč na zadnjem treningu v Hrpeljah poškodoval srednjo zadnjično mišico in opravil slikanje z ultrazvokom, ki je pokazal natrgano mišico. Poleg Cingesarja je poškodovan tudi Gaber, zaradi česar je Vujović vpoklical Miho Žvižeja, ki je v Lizbono prispel neposredno iz Montpellierja.

Slovenska odprava pa navzlic zdesetkani zasedbi verjame, da bo izpolnila prvi del naloge in na uvodnih dveh tekmah osvojila vse štiri točke. V popoldanskih urah so rokometaši prispeli v Lizbono, kjer jih v nedeljo ob 16. uri čaka druga kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu.

»Najbolj pereč problem je, da smo po Gabru ostali še brez Cingesarja, torej še enega nosilca naše igre v obrambi. Oba sta bila v minulih akcijah pomembna člena v naši obrambni verigi, tako da se zdaj najbolj ubadam s tem vprašanjem. Zavoljo tega sem naknadno poklical Žvižeja, ki lahko zapolni vrzel v napadu, manj težav mi povzroča izostanek Zormana, na tem položaju imamo veliko kakovostnih igralcev. V vsakem primeru bomo morali igrati zelo agresivno in bojevito, naša primarna naloga pa bo, da Portugalce čim bolj utrudimo z našo kakovostno obrambo in jim preprečimo, da se razmahnejo na igrišču,« je ob prihodu na Portugalsko povedal selektor

»Na Portugalsko smo resda prišli brez nekaterih igralcev, navkljub temu pa verjamem, da je naš lizbonski kader dovolj kakovosten, da zapolni vse omenjene kadrovske vrzeli. Z naše strani glede tega ne sme biti nobenih izgovorov, vsak od nas mora proti Portugalski prikazati svojo najboljšo predstavo,« ša je bil pragmatičen celjski vratar Urban Lesjak.

Odgovornosti se ne boji niti izkušeni Vid Kavtičnik, igralec francoskega Montpellierja je pred nedeljsko tekmo dejal: »Portugalska je zelo kakovostna reprezentanca, ki premore zelo bojevite igralce. Pred svojimi privrženci se bodo gotovo borili do zadnjega diha in skušali doseči pozitiven izid. V Lizbono smo resda prišli brez nekaterih nosilcev, navzlic temu pa upam, da bomo prikazali našo želeno igro. Na tej tekmi najbolj potrebujemo trdno obrambo, v nasprotnem primeru si lahko zagrenimo življenje. Za napad se ne bojim, premoremo veliko kreativnih igralcev, ključ do zmage bo gotovo naša predstava v obrambi.«