Nagradni sklad v Wimbledonu spet zrasel

Turnir na sveti travi bo letos spet rekorden, zmagovalca bosta dobila po 2,6 milijona evrov nagrade.

Objavljeno
26. april 2016 18.50
Š. Ro.
Š. Ro.

Wimbledon - Zmaga v Wimbledonu že od nekdaj velja za najprestižnejšo v teniški karavani, temu primerna je tudi višina nagradnega sklada, ki spremlja ta turnir na travi. V skladu z rastočim trendom zadnjih let so prireditelji že sporočili, da bo tudi letos nekoliko bogatejši, in sicer bosta zmagovalca v ženski in moški posamični konkurenci dobila po skoraj 2,9 milijona dolarjev.

Tudi poraženca v finalu bosta domov odšla precej bogatejša, in sicer za 1,5 milijona dolarjev. Poraženci v prvem kolu bodo dobili po 45.000 dolarjev.

Nagradni sklad so tako zvišali za pet odstotkov, v zadnjih šestih letih pa so se zneski v Wimbledon kar podvojili. Skupni nagradni sklad bo posledično znašal več kot 40 milijonov dolarjev. Še vedno pa z najbogatejšim skladom - 42,3 milijona dolarjev - ostaja OP ZDA.

Bo pa letos Wimbledon tudi zaostril protidopinpke ukrepe, prireditelji pa so sporočili, da so dodatna sredstva namenili tudi za odkrivanje nedovoljnega stavništva, ki je sicer pospremilo januarsko OP Avstralije.

Turnir v Wimbledonu se bo začel 27. junija.