Stan The Man ni »preživel« nemškega najstniškega napada

Na teniškem mastersu v Miamiju se je švicarski prvi nosilec, ki je praznoval 32. rojstni dan, poslovil že v osmini finala.

Objavljeno
29. marec 2017 11.20
SPO-TEN-WTA-2017-MIAMI-OPEN---DAY-9
J. P.
J. P.

Miami - Močan teniški masters ATP v Miamiju je že v osmini finala ostal brez prvega nosilca. Za Švicarja Stana Wawrinko, ki ni pred tem na tekmovanju oddal še niti niza, je bil namreč usoden dvajseti lopar sveta, eden največjih upov za prihodnost, 19-letni Nemec Alexander Zverev. Po uri in tri četrt igre je kljub slabšemu začetku zmagal s 4:6, 6:2 in 6:1. Zanimivo: tekmeca sta si na nasprotnih straneh mreže stala drugič, obakrat je bil boljši visokorasli Nemec, tudi v finalu lanskega St. Peterburga po treh nizih. Švicar je ravno na dan dvoboja napolnil 32 let.

Stanu ni pomagalo šest asov, ko pa je od petih priložnosti za brejk unovčil eno samo, medtem ko je bil zmagovalec iz enajstih poskusov uspešen petkrat, s čimer si je zagotovil prvi četrtfinalni nastop na mastersih 1000. »Obakrat, ko mi je Wawrinka stal nasproti, sem bil zelo samozavesten in sem igral odlično. Upam, da lahko današnjo igro ponovim tudi v prihodnjih dvobojih,« je pojasnil Zverev, ki ga v četrtfinalu čaka dvanajstopostavljeni avstralski »grdi raček« Nick Kyrgios, ki je danes ravno tako odpravil višje rangiranega tekmeca. Od turnirske številke 8, Belgijca Davida Goffina, je bil boljši s 7:6 (5) in 6:3