Slovenski novinarji najuspešnejši na svetu

Pod obronki Mont Blanca so osvojili kar 18 medalj. Delova novinarja Maja Grgič in Blaž Močnik svetovna prvaka.

Objavljeno
28. marec 2019 13.21
Posodobljeno
28. marec 2019 17.14
Slovenski novinarji z olimpijskim zmagovalcem Frackom Piccardom (v sredini). FOTO: Delo
A. V.
A. V.
Slovenski novinarji so najuspešnejša nacija na 66. mednarodnem srečanju novinarjev športnikov, ki poteka pod obronki Mont Blanca, saj so osvojili kar 18 medalj.



Po uspešnem nastopu na veleslalomu so s konkurenco pometli tudi v smučarskem teku. Novinarja Dela Maja Grgič in Blaž Močnik ter Petra Lesjak Tušek (Večer) in Matjaž Albreht so postali svetovni prvaki v različnih kategorijah. Barbra Jermann (Suzy) in David Jug (Žurnal) pa sta bila druga in tretja.

6
medalj so skupno osvojili Delovi novinarji v veleslalomu in v smučarskem teku.

 

Pljuča so zdržala


»Tekma je bila zahtevna, še posebej zadnji klanec, a so se višinske priprave na domačih terenih obrestovale,« je povedala Maja Grgič. Dodala je, da je k dobrim rezultatom prispeval tudi servis smuči, za katerega je poskrbel Matjaž Albreht.

»Preizkušnja je bila glede na nadmorsko višino zelo zahtevna, ampak pljuča so kljub temu zdržala. To je bila ena težjih tekem doslej,« je povedal Blaž Močnik.

»Drugo mesto v tekih je več vredno kot drugo mesto v veleslalomu. Premagala sem samo sebe. In zlato v kombinaciji je moje,« je dodala Barbra Jermann, urednica revije Suzy