Nov mejnik v Savinjski dolini

Ženski smučarski skoki: ob koncu tedna rekordna udeležba na Ljubnem ob Savinji.

Objavljeno
06. februar 2017 23.56
Skoki v Ljubnem
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubno ob Savinji – V paleti smučarskih dogodkov za svetovni pokal pri nas bodo ob koncu tedna svoj trenutek dočakali tudi vzneseni prireditelji na slovenski postaji karavane skakalk. Postaja v Zgornjesavinjski dolini je iz leta v leto bolj prepoznavna in tudi obiskana tako glede udeležbe tekmovalk kot tudi izjemnega zanimanja gledalcev, tudi iz tujine.

»Poglejte, skakalke v sezoni svetovnega pokala gostujejo na znanih prizoriščih moških tekem v Oslu, Oberstdorfu ali denimo Lillehammerju, prav k tej izbrani druščini se je prebilo tudi Ljubno,« je v pričakovanju velikega dogodka ob prihajajočem koncu tedna poudaril Rajko Pintar, predsednik organizacijskega odbora prireditve. Šestič doslej bo ta kraj gostil elito svetovnega pokala (pred tem so prirejali tekme za celinski pokal), napovedana udeležba 56 skakalk iz 16 držav razkriva, da tako široke konkurence doslej v tej sezoni na skakalnicah ženske karavane še ni bilo.

Razumljivo bodo v domačem okolju visoki tudi slovenski cilji. Maja Vtič se je tu pred enim letom veselila zmage, poleg nje bodo domače barve branile še Špela Rogelj, Urša Bogataj, Eva Logar in Ema Klinec.