Peter Prevc: Glava se je spet poigrala z mano

Glavni skakalni trener Goran Janus: Manjkala je pika na 'i', po poskusnem skoku je kazalo precej lepše.

Objavljeno
12. marec 2017 19.21
vidic skakalci
J. P.
J. P.

Oslo - Štirje dobitniki točk ni slab ekipni izkupiček slovenske odprave na prvi od štirih tekem novonastale norveške turneje smučarskih skakalcev na Holmenkollnu, manjkala pa je - z besedami Gorana Janusa - pika na »i«. Najboljši je bil namreč na 16. mestu Peter Prevc, ki pa je s kvalifikacijskim skokom nakazal, da je s trenutno formo sposoben poseči precej višje. Novo priložnost za dokazovanje bo imel že v torek v Lillehammerju, kjer bodo že jutri (z začetkom ob 17.30) na sporedu tudi kvalifikacije.

»Kar takoj bi šel še enkrat na skakalnico in popravil vtis že zaradi sebe, da si dokažem, da nisem za v smeti. Jutri je že nova naprava, s katero se bo treba čim hitreje spoprijateljiti in odskakati čim bolje. Danes so se mi na tekmi spet prikradle napake, ne vem pa natančno, zakaj in kako prihaja do tega. Glava se je spet poigrala z mano. V prvih in zadnjih dveh skokih v Oslu je bilo preveč napak, da bi se lahko boril za vidnejšo uvrstitev. Nisem opravil tako, kot sem sposoben in kot znam, zato sem kar razočaran,« je zmajeval z glavo najprepričljivejši skakalec prejšnje zime.

»Razmere so bile zahtevne, nalet nizek. Ob vzgonskem vetru bi koga lahko odneslo daleč in ne bi bilo več varno. Zato je bilo treba narediti res vrhunski skok, če si želel doskočiti na zadnjo rdečo črto, kar je običajno potrebno za zmago. Zase vem, da me razmere niso zmotile in da ni uvrstitev zaradi njih nič slabša. Bilo je težko, a imamo za seboj že ogromno takšnih tekem, veliko sem jih odskakal dobro. Predvsem se moram sam pri sebi malce bolje sestaviti,« je še pripomnil najstarejši od bratov Prevc.

»Manjkala je pika na 'i', po poskusnem skoku je kazalo precej lepše. Peter je naredil dober skok, na tekmi pa enostavno želel preveč, v takšni želji rado pride do spodrsljajev. Ne točnost ne odskok nista bila v redu. Glede na vrstni red pri vrhu - tam so bili fantje, ki so osvajali odličja na svetovnem prvenstvu v Lahtiju - je bila to res preizkušnja za tiste, ki so trenutno v življenjski formi. So zelo močni, ostali enostavno čakamo svoje trenutke. Tekma je za nami, jutri so nove kvalifikacije in nov dan v Lillehammerju. Veliko časa ne bo, zgolj selitev bo vmes,« pa je črto pod doseženo potegnil glavni trener Goran Janus.